Može biti samo jedan? Pep doneo odluku, nova fudbalska revolucija u Sitiju!

Autor: Boris Jovanović
subota 31.07.2021.
09:28
Izvor: Sportske.net

Transfer blizu, ali da li to isključuje ono za šta smo mislili da je sigurno?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Izgleda da smo sve bliži transferu leta. Naime, Mančester Siti je poslao ponudu od 100 miliona funti, očekuje se da će biti prihvaćena.

Vila nema izbora, Džek Griliš želi među "Građane", a novac je takav da ponudu ne mogu da odbije. Klub iz Birmingema se već pomirio sa odlaskom najboljeg igrača, traže zamenu, na listu su Berge iz Šefild Junajteda, Hari Vinks iz Totenhema ili Vord-Praus za koga je Sautempton već odbio ponudu veću od 30 miliona evra. Ovo "zamena" uzmite sa rezervom, nema zamene za Griliša, mada su se Vilansi već pojačali, stigao je sjajni Buendia iz Noriča, a vratio se i Ešli Jang.

Gvardiola navodno namerava da proda Bernarda Silvu kako bi otvorio mesto za Griliša. Englez je obično igrao po bokovima, ali Pep želi novu revoluciju, gurnuće ga u sredinu, praktično kao tandem sa De Brujneom. Kako će sve funkcionisati ostaje da vidimo, tek Griliš je klasa, videlo se i na EP, i svojim stilom igre će se odlično uklopiti u zamisli menadžera Sitija.

Ali, na ostrvu tvrde da dolazak Griliša isključuje kupovinu Kejna. Naime, Mančester Sitiju ne pada na pamet da plati oko 180 miliona evra za kapitena Engleske, tim pre što Totenhem ne prihvata igrače u trampi i traži zaista preveliki novac.

Za sada Livi opstaje u nameri da cenom otera Siti, ali je pitanje kako će to prihvatiti Kejn koji želi da ode i kako će se to odraziti na ekipu. Čini se, da ako je istina da je krajnja Sitijeva cena 120 miliona evra i eventualno Žesus, a "Pevci" traže 190, i ne prihvataju da je cena Brazilca oko 60 miliona, postoji još veoma malo prostora za kompromis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke