"Staroj Dami" falio specijalista za snežne mećave!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.12.2013.
17:29
Izvor: Sportske.net

Grme iz Italije na one koji su insistirali da se danas nastavi duel Galatasaraj - Juventus a mi se podsećamo kakve su uslove za igru imali Partizan i Dnjepar pre osam godina u prvoj rundi eliminacione faze takmičenja UEFA Kupa.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Meč šestog kola grupne faze takmičenja u grupi "B" Lige šampiona između Galatasaraja i Juventusa izazvao je mnogo bure zbog činjenice da je ipak odigran, nakon jučerašnjeg prekida, a da za igru nisu postojali elementarni uslovi.

UEFA je procenila da utakmica mora da bude dovršena danas a svi akteri su se posle trijumfa Galatasaraja složili oko toga da nije trebalo izlaziti na raskvašen teren koji je ličio na pravu močvaru.

U situaciji kada iz Torina grme na čelnike UEFA podsećamo vas na meč koji je pre osam godina igran u Beogradu, prvu utakmicu eliminacione faze takmičenja UEFA Kupa između Partizana i Dnjepra.

Tog 16. februara 2005. godine sneg je zatrpao prestonicu Srbije a oni koji su se osmelili i došli na stadion tog dana su shvatili šta znači nedostatak uslova da se utakmica odigra.

Čitavog prepodneva teren je čišćen od snega a na kraju su linije morale da budu ofarbane u crvenu boju kako bi imalo smisla uopšte početi meč.

Nadj

Sneg je padao tokom svih 90 minuta a u takvim uslovima najbolje se snašao čovek kome je duel sa Dnjeprom bio prvi zvanični u dresu Partizana.

Nigerijac Obiora Odita izrastao je u junaka crno-belih pošto je sa dva gola debitovao u meču koji je završen rezultatom 2:2. Kasnije je Miroslav Radović u završnici revanš meča odveo Partizan u šesnaestinu finala takmičenja gde su crno-beli nesrećno ispali od moskovskog CSKA.

Kada UEFA tada nije odlučila da se utakmica ne igra, onda definitivno nije bilo razloga da se ne igra u Istanbulu.

Ne propustite