Zimski prelazni rok je završen - najvažniji transferi na jednom mestu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.02.2021.
00:01
Izvor: Sportske.net

Pogledajte sve najbitnije transfere poslednjeg dana zimskog prelaznog roka 2021. godine.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U najboljim evropskim ligama danas je završen zimski prelazni rok koji je odrađen pod neubičajenim okolnostima.

Stoga i nije bilo za očekivati da neko od klubova izdvoji veliku količinu novca, uglavnom se radilo po oprobanom receptu "pozajmi, pa kupi", a čini se da su najaktivniji bili Englezi i Italiji, mada ni Nemci nisu zaostajali previše.

Najveći klubovi u Italiji nisu kupovali, a slična je priča bila i u Francuskoj.

Prelazni rok u Srbiji će trajati do 5. februara, te možemo očekivati još aktivnost kada su u pitanu superligaši.

Ovako je to izgledalo poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, 1. februara 2021. godine.

Nemački klubovi su kupovinu završili u 18 sati po našem vremenu, Italijani su kupovali do 20 sati, dok su timovi iz Engleske, Španije i Francuske mogli da dovode nove igrače sve do ponoći.

1. februar

8:15 - Počelo je ludo, Liverpul doveo štopera, ali nije završio prelazni rok!


8:25 - Vest Hem svim silama pokušava da dovede En-Nesirija iz Sevilje, ali Andalužani nikako ne žele da puste najboljeg strelca.

8:30 - Everton će do kraja dana pokušati da dovede Ivana Perišića, koji nije zadovoljan kod Antonija Kontea. 

8:45 - Kako stoje stvari, Dele Ali ostaje u Murinjovoj nemilosti i bez pozajmice u PSŽ. Totenhem je želeo Eriksena kao zamenu, ali ništa od toga...

9:00 - Džošua King pred odlaskom iz Bornmuta, možda otera Mitrovića?

9:05 - Majtlend-Najls bi mogao do kraja dana da ode na pozajmicu iz Arsenala, u igri su Sautempton, Lester i VBA.

9:10 - Evo i jedna zanimljivost - Barselona i Real Madrid su u zimskom snu. Iako Atletiko beži 10 bodova i ne zna se ko je u većem problemu, pojačanja ove zime neće biti ni u Barseloni ni u Realu. Erik Garsija definitivno stiže u Barsu 1. jula. "Jorgandžije" večeras u ponoć mogu da otvore šampanjac...


9:15 - Kada smo kod Barse, javio se Bartomeu o procurelim informacijama Mesijevog ugovora, koliko samo Lea teraju da ode...

9:35 - Navijačima Totenhema je dosta Murinja, jedan od njih predložio šokantnu zamenu!

9:45 - Nemanja Radonjić napustio Marsej!

9:50 - Viljareal mašta o ofanzivu Atletika Vitolu, koji je pao u drugi plan kod Simeonea, čekamo ponudu "žute podmornice".

9:55 - Demaraj Grej je napustio Lester i pojačao Bajer Leverkuzen.

10:00 - Džaba je njegova lepša polovina kačila Bitlse na Instagram, Duje Ćaleta-Car ne može iz Marseja u Liverpul ove zime... Olimpik nema zamenu za Hrvata.

10:10 - Barsa, Benfika i Nica su postigli dogovor - Žan-Kler Todibo napušta Lisabon, pozajmicu iz Barselone nastavlja u Nici. Francuski klub ima opciju da ga otkupi za 10 miliona evra na kraju sezone.

10:15 - Iz Humske  se javio Ivica Iliev, mnogooo zanimljivih tema o transfer politici.


10:20 - Juve i Inter, isti problem poslednjeg dana pijace, ovo je mogući scenario?

10:25 - Isko je poludeo na Zidana, koji je protiv Levantea ubacio Aribasa  umesto  njega. Da prelazni rok traje duže, Španac bi već sada napustio Madrid.

10:30 - Keni Lala iz Strazbura prešao u Olimpijakos, ugovor je na dve i po godine.

10:40 - Neverovatno, ono kada je Škodran Mustafi zvezda poslednjeg dana - nove informacije sa Ostrva!

10:50 - Ma kakvo rivalstvo, tri igrača Juventusa u Torinu...

11:00 - Glen Mari je napustio Brajton i prešao u Notingem Forest.

11:10 - Milan i Donaruma i dalje nisu postigli dogovor, pogađajte ko stoji iza svega?

11:15 - Pominjali smo Iskovo nezadovoljstvo, sada je stigla opširnija priča.

11:30 - Jirgen Klop pritiska, neočekivano pojačanje iz Nemačke? Ludilo se nastavlja!

11:50 - Agonija Van La Pare se nastavlja...

12:10 - Ništa od Ivana Perišića u Evertonu, niko ne napušta Inter danas, potvrdio je Bepe Marota.

12:15 - Lud epilog u najavi, Šalke će pustiti Kabaka u Liverpul, ako uspe da dovede Škodrana Mustafija, koji se takođe pominjao kao želja Redsa!

12:20 - Ništa od Fulama, Džošua King je na korak od Sautemptona, kakav napadački potencijal uz Ingsa i Adamsa!

12:25 - Tu su svi detalji pozajmice Todiboa u Nicu. Pravo otkupa je 8,5 miliona evra, koje kroz bonuse može da dostigne 15. Takođe, Barsa će dobiti 15% od naredne prodaje, ako ga Nica uopšte na leto otkup.

12:30 - Džon Vilok bi mogao da napusti Arsenal i da pređe na pozajmicu u Njukasl.

12:40 - Ugledni urednik Bilda Kristijan Falk potvrdio je da Kabak svim silama pritiska Šalke da ga  pusti u Liverpul! Čeka nas baš uzbudljivo popodne na Enfildu.

12:45 - Doskorašnji napadač Ajaksa Kvinsi Promes novo je pojačanje moskovskog Spartaka u koji će preći za obeštećenje od 12 miliona evra. Holandski golgeter tako će se vratiti u ruski klub koji je napustio na leto 2018. godine pojačavši Sevilju.

13:00 - Miha dobija veliko pojačanje iz Juventusa, u pitanju je Danijele Rugani.

13:05 - Markos Roho je blizu Boke Juniors, pošto ga je Ole Gunar Solskjer odavno otpisao.

13:10 - Dijego Košta navodno ima ponudu nekog od velikana Premijer lige da se vrati na Ostrvo, nije poznato koji klub je u pitanju.

13:15 - Ozan Kabak je viđen u trening centru Šalkea, pritiska odlazak, lekarski pregledi su spremni. Liverpul nudi 2,5 miliona evra za pozajmicu do kraja sezone uz mogućnost otkupa na leto...

13:20 - Olivije Žiru, Bili Gilmur i Markos Alonso ostaju u Čelsiju. Tomas  Tuhel je blokirao sve odlazeće transfere, želi sa svim igračima da ostane do kraja sezone.

13:52 - Parma ne želi da se zaustavi posle angažovanja Zirkza, pošto prema pisanjima pojedinih medija žele da angažuju i iskusnog španskog fudbalera Hosea Kaljehona. Bivši as Napolija ove sezone ne dobija priliku kod Đezarea Prandelija u Fiorentini, što bi Parma mogla da iskoristi u borbi za opstanak.

14:00 - Ponovo Liverpul - Kabak je postigao dogovor, čeka se Šalke, koji insistira na obaveznom otkupu od 30 miliona evra. Ben Dejvis je obavio lekarske preglede i uskoro će Liverpul ozvaničiti njegov transfer.

14:10 - Šalke svim silama pokušava da dogovori dolazak Škodrana Mustafija, kao zamenu za Kabaka. Podsetnik - prelazni rok u Nemačkoj traje do 17.00.

14:25 - Dele Ali svim silama pritiska Totenhem i Murinja da ga puste kod Poketina na pozajmicu, ali ne postoje šanse da se do kraja dana realizuje odlazak u PSŽ, potvrdio je Fabricio Romano.

14:30 - Mateus Fernandes, koji nikada nije predstavljen zvanično, neće napustiti Barselonu, jer  nema ponuda. Brazilac je stigao pre godinu dana iz Palmeirasa za 7+3 miliona evra, nikome nije jasno kako i zašto. Ostaje na Kamp Nou da trenira i prima platu.

14:40 - Još jedna vest iz Barselone - Fabricio Romano je upravo potvrdio da Erik Garsija stiže 1. jula  kao slobodan igrač. Ne postoji promil šanse da dođe danas, što se znalo i ranije...

14:45 - Atalanta je  potvrdila transfer Viktora Kovalenka iz Šahtjora.

14:48 - Posle užasnih scena za vikend u Marseju, konačno i lepe vesti za najveći klub Francuske. Upravo je iz Glazgova ka Marseju poleteo višegodišnji vezista Seltika Oliver Ntčam, koji će do kraja dana doći na pozajmicu na Velodrom sa opcijom kupovine na kraju sezone.

14:51 - Roma je ozvaničila dolazak Brajana Rejnoldsa iz Dalasa. Ovaj tinejdžer stiže na "Olimpiko" u transferu vrednom sedam i po miliona evra. "Vučica" je tako pobedila Juventus i Benevento u trci za talentovanog beka.

15:05 - Talentovani defanzivac Bajerna Kris Ričards provešće ostatak sezone na pozajmici u Hofenhajmu. Ove sezone je odigrao samo sedam utakmica u svim takmičenjima i čini se da je da je ovo najbolje rešenje.

15:15 - Ništa od Kaljehonovog prelaska u Parmu...

15:20 - Mančester Junajted definitivno neće nikog dovoditi poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, stigla je potvrda sa više strana.

15:25 - Troj Perot je napustio Totenhem, tačnije vraćen je sa pozajmice iz Milvola, i prešao je na pozajmicu u Ipsvič. 

15:30 - Štoper Vest Hema Vinston Rid karijeru nastavlja u Brentfordu. 

15:40 - Liverpul ne odustaje - nudi Šalkeu više novca za pozajmicu do kraja sezone, bez uključenja obaveznog otkupa. Šalke i dalje traži da se obavezan otkup uključi u dogovor...

15:50 - Iako se spekulisalo da bi mogao da ode, Daglas Košta definitivno ostaje u Bajern Minhenu, potvrdio je Karl-Hajnc Rumenige.

15:55 - Još jedna vest iz Minhena - Rumenige  je potvrdio da klub čeka odgovor Dajoa Upakemana, pošto David Alaba napušta klub na leto. Rumenige  kaže da Upamekano mora da donese ubrzo odluku, jer ga žele još dva kluba, a to su Čelsi i Liverpul!

16:10 - Arsenal je raskinuo ugovor sa Škodranom Mustafijem koji je sada slobodan u izboru nove sredine. Očekuje se njegov potpis sa Šalkeom koji bi u tom slučaju pustio Ozana Kabaka u Liverpul.

16:25 - Sjajne vesti za "redse"! Kabak je prošao deo lekarskih pregleda i uskoro bi trebalo da odradi i ostatak. Fabricio Romano tvrdi da je sve spremno, Liverpul je dogovorio sve sa igračem, njegovim agentom i Šalkeom koji će dobiti zamenu u vidu Škodrana Mustafija koji će se vratiti u Bundesligu kao slobodan igrač.

16:40 - Juventus "izvisio" za talentovanog napadača! Više o tome OVDE.

16:53 - Aspolutno iznenađenje, Neven Subotić i zvanično u novom klubu, više o tome OVDE!

17:07 - ZVANIČNO: Brajton je doveo Moisesa Kaiseda iz ekvadorskog Independijente dela Valea, u pitanju je reprezentativac Ekvadora koji ima samo 19 godina i igra na pozajmici zadnjeg i klasičnog veznog. Potpisao je ugovor do leta 2025. godine.

17:21 - Ništa od novog angažmana Marka Jankovića, bivši fudbaler Partizana nije prošao medicinske preglede! Više o tome OVDE.

17:37 - ZVANIČNO: Roma razmišlja o budućnosti, u Rim stigao tinejdžer od 7.000.000 evra.

17:49 - Liverpul je slao ponude na sve strane, kada je propalo sa Ćaleta-Carom, "redsi" su krenuli po Marsela iz Liona. Francuzi su bez razmišljanja odbili bilo kakve pregovore.

18:00 - GOTOVO: Prelazni rok u Nemačkoj je i zvanično završen. Nemci svoje najbitnije poslove uglavnom završavaju mnogo pre kraja roka, ali ni ovoga puta neće izostati drame. Objave poslova treba očekivati do kraja dana.

18:02 - Nemanja Radonjić brži od sata! Napustio Marsej i potpisao za novi klub u poslednjim trenucima prelaznog roka, više o tome OVDE.

18:10 - ZVANIČNO: Herta je pored Radonjića predstavila i Semija Kediru, iskusni nemački fudbaler stiže iz Juventusa i to kao slobodan igrač. Potpisao je ugovor do leta 2023. godine i nosiće dres sa brojem 28.

18:23 - ZVANIČNO: Doskorašnji fudbaler Njukasla Deandre Jedlin pojačao je Galatasaraj sa kojim je potpisao ugovor do leta 2023. godine. Turci će "svrakama" isplatiti 2.600.000 evra.

18:37 - Fabricio Romano javlja, Džošua ZIrkze stiže u Parmu kao pozajmljen igrač do kraja sezone. Opcija za otkup od 15.000.000 evra na kraju sezone i ustupanje 7.5 posto od narednog transfera Bajernu. U Parmu bi uskoro trebalo da stigne i čovek kojeg je "proslavio" Dušan Tadić, više o tome OVDE.

18:52 - ZVANIČNO: Džošua Zirkze iz Bajerna na pozajmici u Parmi do kraja sezone.

18:59 - Karlo Anćeloti bi mogao pozitivno da utiče na sudbinu Aleksandra Mitrovića, više o tome pročitajte OVDE.

19:15 - ZVANIČNO: Liverpul čeka štopera, a dočekao golmana!

19:27 - ZVANIČNO: Žoze Murinjo ostao bez Portugalca.

19:41 - ZVANIČNO: Fudbaler Evertona Čenk Tosun vratio se u Tursku i to u Bešiktaš čiji će član biti do kraja sezone kao pozajmljen igrač.

19:52 - Romeo Agresti tvrdi da je Juventus postigao dogovor sa Kaljarijem oko pozajmice Danijele Ruganija na Sardiniji. Italijanski defanzivac se vraća u Seriju A posle polusezone u Renu.

19:57 - Njukasl bi do kraja dana trebalo da potvrdi dolazak Džoa Viloka na pozajmicu iz Arsenala, tvrdi BBC.

20:00 - GOTOVO: Završen je i prelazni rok u Italiji, no nemojte da vas to zavara. Mnogi su klubovi čekali poslednje trenutke kako bi pojačali svoje redove, pa će u skladu sa tim i novosti o akvizicijama sasvim sigurno dolaziti ne samo kasno u noć, već i sutra.

20:09 - ZVANIČNO: Valensija dovela i treće pojačanje. Posle Kutronea i Fera, na Mestalju kao pozajmljen igrač stigao je i 24-godišnji vezista iz Kaljarija Kristijan Oliva.

20:20 - ZVANIČNO: Hofenhajm je doveo i drugo pojačanje u istom danu. Posle Ričardsa iz Bajerna, sada je stigao i 18-godišnji napadač Rena Žoržinjo Rute kojeg će bundesligaš platiti tek 500.000 evra. Ugovor overen do leta 2025. godine.

20:42 - ZVANIČNO: Juventus je poslao Mandragoru i Ruganija na kaljenje, obojica će imati istu misiju, ali u različitim klubovima. Više o tome OVDE.


20:52 - ZVANIČNO: Bolonja je angažovala 21-godišnjeg defanzivca CSKA iz Sovije Valentina Antova uz dobro oprobani recept "pozajmica uz obavezan otkup". Sve ukupno, Italijani će "armejcima" iz Bugarske uplatiti 3.500.000 evra.

20:58 - ZVANIČNO: Nikola Džigi Ninković u novom klubu! Više o tome OVDE.

21:01 - Fulam je ipak okončao potragu za napadačem pošto je na pozajmicu stigao Nigerijac Džoš Maja iz Bordoa. Otkupna klauzula na kraju sezone je 10.000.000 evra.

21:17 - ZVANIČNO: Adam Una je prekinuo pozajmicu sa Kaljarijem i od danas igra kao pozajmljeni igrač Napolija u Krotoneu gde će mu saigrači biti srpski fudbaleri Vladimir Golemić i Miloš Vulić.

21:28 - ZVANIČNO: Liverpulu stigao štoper! Do kraja dana, očekuje se još jedan, više o tome OVDE.

21:31 - ZVANIČNO: Augsburg je doveo na pozajmicu slovačkog vezistu Lasla Benesa iz Borusije Menhengladbaha.

21:45 - ZVANIČNO: Nestašni dečko španskog fudbala Hese Rodrigez se konačno skrasio! Španac je potpisao ugovor sa Las Palmasom gde će dres sa brojem devet nositi do kraja sezone.

21:58 - Kupuje i Lajpcig, ali ne za zimu već za leto. Brojni nemački mediji prenose da su "bikovi" spremili zamenu za Dajoa Upamekana koji će verovatno napustiti klub na leto, a praznih ruku ostao je slavni Milan. Više o tome OVDE.

22:01 - ZVANIČNO: Udineze je pozajmio člana Mančester sitija Džejdena Brafa do kraja sezone sa opcijom otkupa za 11.000.000 evra. Holanđanin je bio i želja Borusije Dortmund, ali su "zebrete" ipak bile brže.

22:05 - ZVANIČNO: Ajaks je doveo na pozajmicu fudbalera Sevilje Marokanca Osamu Idrisija do kraja sezone.

22:18 - ZVANIČNO: Pojačanje u napadu dovela je i Selta i to u vidu Argentinca Fakunda Ferejru. On je stigao u Vigo kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Benfikom, a na Balaidosu će ostati najmanje do kraja sezone.

22:26 - Dejvid Ornstin navodi da Sautempton radi na pozajmici Takumija Minamina u poslednjim trenucima prelaznog roka. Sve je počelo oko podneva, stvari su se ubrzale, ali nisu gotove, tvrdi dobro obavešteni novinar Atletika.

22:32 - ZVANIČNO - Barsino "Ružno pače" na novoj pozajmici, više o tome OVDE.

22:43 - ZVANIČNO: Napadač Kelna Antoni Modest pozajmljen je Sent Etjenu do kraja sezone.

22:55 - Odion Igalo je nedavno napustio Mančester junajted, ali neće se odmah vratiti u Šangaj pošto se uskoro očekuje ozvaničenje saradnje sa Al Šababom iz Saudijske Arabije. Medicinski pregledi su zakazani.

23:02 - ZVANIČNO, Liverpul konačno može da odahne, stigla zamena za Van Dajka, više o najnovijem transferu "redsa" OVDE.

23:12 - ZVANIČNO: Reagovao je Šalke odmah i umesto Kabaka doveo Škodrana Mustafija koji stiže kao slobodan igrač. Ugovor je potpisan do kraja sezone.

23:13 - ZVANIČNO: Vukašin Jovanović raskinuo ugovor, više o tome OVDE!

23:20 - ZVANIČNO: Abubakar Kamara iz Fulama u Dižon na pozajmici do kraja sezone. Sada Fulam čeka odgovor Džošue Kinga koji razmatra i ponudu Evertona. Razlika je u tome što bi u Londonu stigao u transferu, dok bi ga "karamele" pozajmile do kraja sezone. Ishod sasvim sigurno prati i reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović.

23:31 - ZVANIČNO: Golman Totenhema Paulo Gazaniga provešće drugi deo sezone u španskoj Primeri kao pozajmljeni igrač u Elčeu.

23:49 - ZVANIČNO: Marsej je doveo Olivijea Nčama iz Seltika, Francuz stiže na pozajmicu do kraja sezone i sa mogućnošću odkupa u iznosu od 6.000.000 evra na kraju sezone.

23:58 - ZVANIČNO: Arsenal je poslao na pozajmicu Ejnslija Mejtlenda Najlsa koji će do kraja sezone nastupati u Vest Bromvič Albionu.

Važno je napomenuti da je dosta poslova završeno praktično u poslednjim trenucima, te da će sa njihovo ozvaničenje čekati sve do jutra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke