AdmiralBet tipovi - Joveljić protiv Mijatovića i zagarantovana goleada!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.06.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

AdmiralBet kombinacije

1678 Tulsa – Miami 1&1+I&3+ (3.07)

Za početak, ''derbi začelja'' u američkoj USL ligi, drugom rangu takmičenja u SAD. Majami ima najlošiji učinak od svih ekipa u ligi od početka sezone, poslednji je na tabeli Zapadne konferencije, sa samo sedam bodova iz 14 mečeva, dok je Tulsa pretposlednja na Istoku sa šest bodova više, ali i utakmicom manje. Tim iz Oklahome će zato biti i blagi favorit u njihovom međusobnom duelu, pogotovo što će igrati na svom terenu. U prilog tome i podatak da je Tulsa prethodno prekinula svoj niz od tri uzastopna poraza, minimalnim trijumfom nad San Antonijom. Dodajmo još i da je Majami tim sa najviše primljenih golova u ligi, ukupno 30, nije ni odbrana Tulse mnogo bolja (24 primljena pogotka u 13 mečeva), pa je prilika na obe strane da se strelci istaknu.

1676 Las Vegas Lights - Colorado Springs 2&0-4 (2.46)

Isto takmičenje, ali duel bolje plasiranih ekipa. To se pogotovo odnosi na Kolorado Springse koji su trenutno četvrti na tabeli Zapadne konferencije i koji su u odličnoj formi u poslednje vreme. Ovaj tim je posle lošeg starta sezone upisao četiri pobede u poslednjih pet utakmica, uz jedan remi, pa će taj niz pokušati da produži i na ''Kešmen Fildu'' u Las Vegasu. Domaćin je takođe u blagom usponu forme, nema poraz u poslednja tri kola, čime je uspeo da se polako odvoji od začelja tabele. Ipak, prednost dajemo objektivno boljim gostima koji i u međusobnim duelima protiv Las Vegasa takođe imaju odličan niz u poslednje vreme – pobedili su ih četiri puta u isto toliko mečeva.

3024 Cincinati - Philadelphia Union 1&2+ (2.23)

Ostajemo u Americi, ali se selimo u njihovu elitnu MLS ligu. Sinsinati odlično igra ove sezone, drugi je iza Mesijevog Inter Majamija na tabeli Zapadne konferencije i da nije bilo neočekivanog kiksa na svom terenu protiv Nešvila, imao bi savršen niz u poslednjih pet utakmica. Za to vreme, Filadelfija Union ne briljira u poslednje vreme, mesec dana je bez pobede i ubedljovog trijumfa nad Nju Inglandom u gostima. Teško da će joj ovaj meč poslužiti za ''vađenje'', pa očekujemo da Sinsinati opravda ulogu favorita i nastavi poteru za vodećim Inter Majamijem.

Prelazi

2718 VPS - AC Oulu 1-1 (2.44)

Od početka sezone u šampionatu Finske, ekipa VPS-a se nametnula kao ozbiljan kandidat u borbi za titulu. Posustala je u prethodna dva kola, kada je vezala dva remija, pa sada KuPS na vodećoj poziciji ima bod više. Naredni meč protiv Oulua biće odlična prilika da se tim iz grada Vase vrati na pobednički kolosek, zadrži korak za liderom i eventualno preuzme prvo mesto. Oulu ima samo jednu pobedu iz 11 odigranih kola i ako ovako nastavi očekuje ga borba za opstanak do kraja sezone. VPS trenutno ima i najboljeg strelca lige, mladog Danca Madsa Borhersa koji već ima osam postignutih golova ove sezone, a upisao je i dve asistencije. Dakle, ne bi trebalo da bude dileme oko pobednika, a očekujemo da ona bude i rutinska, ''iz keca''.

2865 Nublense – Huachipato X-1X (2.67)

Iz čileanske Primere izdvajamo susret dve ekipe iz sredine tabele. Nublense i Huačipato imaju po 16 osvojenih bodova iz četrnaest odigranih mečeva i ne mogu se pohvalitui formom u prethodnim mečevima. Doduše, Huačipato je svoju lošu seriju prekinuo u prošlom kolu, minimalnom pobedom nad Evrertonom, dok je Nublense već četiri kola bez pobede i preti mu dalji pad na tabeli. Ipak, izlazak iz krize je najavio remijem bez golova protiv vodećeg Univerzidad de Čilea, pa možemo reći da je vreme da Nublense konačno stigne do pete pobede u sezoni i ponovo bodovno odmakne u odnosu na narednog rivala. Ne očekujemo lak trijumf, ali prednost ipak dajemo domaćinu.

Daj gol

2667 Valur - Vikingur Reykjavik GG&4+ (2.02)

Derbi kola šampionata Islanda. Uz Brejdablik, ovo su dve ekipe koje se bore za titulu i ta borba bi mogla da bude još zanimljivija posle narednog susreta. Vikingur je posle deset odigranih kola vodeći na tabeli, Brejdablik je drugi sa 22, a Valur na trećem mestu ima 21 bod. Sve tri pomenute ekipe su u odličnoj formi, upisale su po četiri pobede i po jedan remi u poslednjih pet kola, a kada govorimo o Valuru i Vikinguru, oni su u poslednje vreme i sve efikasniji, na njihovim mečevima pada sve više golova. Zato smo njihov duel svrstali u ovu rubriku.

2760 Stjarnan – Hafnarfjordur 4-6 (2.35)

Još jedan meč iz ove lige nam je privukao pažnju, bar kada su golovi u pitanju. Stjarnan i Hafnarfjordur bodovno posustaju u poslednje vreme, ali golovi na njihovim mečevima ne izostaju. Tako je i u poslednjih nekoliko kola, ali i u prethodnih par njihovih međusobnih duela. Stjarnan je poslednji međusobni duel sa Hafnarfjordurom dobio sa 3:1, i to kao gost septembra prošle godine, a tri meseca ranije je bio još ubedljiviji na svom terenu, kada je bilo 5:0. Dakle, dosta razloga da očekujemo efikasan meč, a imajući u vidu ove prethodne njihove duele, i sada očekujemo golove u rasponu od četiri do šest pogodaka.

3031 Los Angeles Galaxy - New York City GGIvGGII (1.76)

Dejan Joveljić protiv Jovana Mijatovića. Bilo bi mnogo zanimljivije kada bi mladi Mijatović dobijao veći minutažu u ekipi Njujork sitija, ali za sada je znatno češće na klupi za rezerve dok je Joveljić u dobroj golgeterskoj formi ove sezone. Bio je strelac i u prošloj utakmici u kojoj je LA Galaksi slavio sa 4:2 protiv Sporting Kanzas sitija. Dosta golova se postiže na utakmicama ovih ekipa od početka sezone, pogotovo se to odnosi na LA Galaksi, pa očekujemo da u tom stilu protekne i ovaj njihov duel sa Njujork sitijem. Ovo je ujedno i derbi, s obzirom da su i jedni i drugi u vrhu tabele u svojim konferencijama, a golovima bi sve to trebalo da potvrde.

Katanac

2719 Haka - Inter Turku 0-2 (2.24)

Duel nekadašnjih šampiona Finske koji već 15-20 godina čekaju na novu titulu. Ove sezone Haka nešto bolje stoji, zauzima šesto mesto sa pet bodova manje od vodećeg KuPS-a, ali i utakmicom manje, pa bi mogla da postane konkurent za vrh tabele, pogotovo jer je u prošlom kolu kao gost savladala lidera sa 1:0. Za to vreme, Inter Turku već ima sedam poraza iz 12 mečeva i u donjem je delu tabele. Haka je u usponu forme, dobila je tri od poslednje četiri utakmice i stabilizoala igru pre svega u odbrani, pa je poslednje dve utakmice dobila bez primljenog gola. Očekujemo zato još jedan sličan meč Hake, bez mnogo golova.

Tačan rezultat

3032 San Jose Earthquakes - Portland Timbers bilo kada 0:1 (2.33)

San Hoze je od početka sezone najlošiji tim u MLS ligi. Samo tri pobede, uz čak 12 poraza u 17 odigranih utakmica su potvrda toga, a ni prethodnih nekoliko utakmica nisu nagovestile da bi nešto bitnije moglo da se promeni. Portland Timbersi, s druge strane, imaju bolji učinak, u boljoj su formi i nalaze se u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of. Kako bi se tom cilju dodatno približili, Timbersi treba da iskoriste ovaj ''zicer'' koji im se ukazuje protiv slabašnog San Hozea. Ovde nećemo prognozirati konačan rezultat, ali očekujemo da gosti povedu u nekom trenutku ove utakmice.

Ne propustite