Beton i mešalica - Kanađani rešavaju Francuze, nova goleada u režiji Dinamo Kijeva

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.08.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Birajte!

Povezane vesti

BETON

 

5499 Petrocub - TNS 1 (1.70)

 

Moldavci su svoju šansu za iznenađenje u Ligi šampiona propustili na Kipru, nadigrali su APOEL i izgubili minimalnim rezultatom. Kako smo i nagovestili prošle nedelje, revanš je bio druga priča, mnogo iskusniji Kiprani su odoleli u Kišinjevu, mada su "Lavovi" poveli. U svakom slučaju crno-beli, tim koji je prekinuo dominaciju Šerifa se nije obrukao i biće favorit u LE protiv velškog prvaka TNS. Iako su gosti jedini profesionalni klub u velškom fudbalskom sistemu, meč protiv Ferencvarosa je pokazao gde im je mesto u evropskom čistilištu. Mogu da iznenade kod kuće, ali čini nam se da u Moldaviji nemaju šta da traže iako Petrokub ne može da igra na svom terenu u Hinčestiju, već mora na stadion Žimbrua (udaljen dvadesetak kilometara)

 

7738 Atletico MG - CRB 1 (1.30)

 

Ovo je idealna šansa da "Petlovi" prođu dalje, prvi meč u Alagoašu je završen remijem što je svakako iznenađenje, gostujući "Kardinali" su u drugoj ligi. Imate u magazinu tekst o revanšima osmine finala kupa Brazila, ovo smo izdvojili kao najsigurniji tip. Razlika u kvalitetu je ogromna, Atletiko Mineiro sa svojim zvezdama Hulkom, Vargasom, Zaračom, Bataljom, "našim" Lijankom Vojinovićem svakako neće imati problema protiv prosečnih gostiju iz Masela sa istočne obale Brazila.

 

14416 France - Canada 2 (1.35)

 

Ovo svakako nemojte propustiti, da Francuska nije domaćin OI ne bi bila ovolika kvota. Košarkaši domaćina su delovali uglavnom loše u grupnoj fazi, svi limiti tima su viđeni protiv svetskog šampiona Nemaca, prethodno su jedva, posle produžetaka pobedili Japan. Na drugoj strani, Kanada je uz SAD i Srbiju verovatno najbolji tim turnira, tukli su Grke, Australijance i Špance, nije bilo ubedljivo, ali na papiru, tim je odličan i što je još važnije baš "napaljen". Tim je strašan sa Džildžes-Aleksanderom, Marejem, Beretom, Bruksom, samo dvojica igrača su van NBA, iako nemaju klasičnog centra (ni kapiten Olinjik to nije) igraju brzo, agresivno, Francuska ne može da parira ni u šutu, pogotovo ne u brzini. Bila bi senzacija da domaći izbace bronzane sa prošlog šampionata sveta.

 

7435  Breidablik - Fylkir 1 (1.34)

 

Breidablik za cilj ima povratak titule, ali kasne za Vikingurom već šest bodova. Ovo je šansa za laku pobedu "zelenih", ugostiće Filkir koji se davi. Podsetimo, domaćin ima nekoliko reprezentativaca Islanda, doveli su Norvežanina Stokea, solidnog napadača, tu je i reprezentativac Farskih Ostrva Johanesen. Domaćin je završio takmičenje u Evropi već u drugom kolu, ispali su od Drite iz Gnjilana. Hladan tuš za tim koji je prošle godine ispisao istoriju domogavši se grupne faze LK. Sada će se usresrediti na prvenstvo, u ovom meču ne bi smelo da bude problema.

 

MEŠALICA

 

6472 Kashima - Sagan Tosu x-1 (4.50)

 

Kašima je najbolji domaćin lige, vrlo retko timovi uspevaju da odole na Honšu protiv "Jelena" koje trenira naš Ranko Popović. Ovaj istorijski značajan klub u Japanu koji su proslavili Brazilci Ziko i Leonardo (ovaj prvi je i danas savetnik u klubu) je od osvajanja Lige šampiona Azije 2018. bez trofeja. Naravno, uvek su u vrhu, ali sada je post baš dug. Naši Čavrić i Milosavljević su u timu, za razliku od nekih ranijih vremena, Antlersi imaju samo jednog Brazilca u ekipi. Gostujući Sagan je slab tim, Kašima bi trebalo da dobije ovaj meč, a imaju naviku da u nastavku lome protivnika. Više od polovine pobeda kod kuće ove sezone došle su iz "iksa", pa s obzirom na kvotu, nije loše probati ovaj prelaz.

 

5405 Celje - Shamrock Rovers 1&2+II (2.45)

 

Šamrok više nije dominantan ni u Irskoj, "Detelina" je lako ispala od Sparte nakon što su eliminisali islandski Vikingur. Ono što je primetno je da je odbrana slabiji deo tima, sada će u Sloveniju gde se tamošnji prvak sprema nakon eliminacije u LŠ od Slovana iz Bratislave da makar pojuri jesen u Ligi konferencija. Za to će morati da prođu Irce. Celje je posle gotovo pet godina opet prvak, "Grofove" trenira poznati Španaca, Albert Rijera, prošle godine su ispali u plej-ofu za evropsku jesen od Makabijai iz Tel Aviva. Sedam golova su dali Flori iz Estonije na startu Lige šampiona, insistiraju na pas igri i agresivnosti, biće ofanzivni i protiv Roversa, pa uz "keca" savetujemo i golove u nastavku kada će se meč verovatno otvoriti.

 

5380 Dynamo Kiev - Rangers GG&3+ (2.16)

 

Nećemo izvlačiti zaključke iz meča Kijevljana sa Partizanom, crno-beli u ovom stanju nisu nikakav reper. Ali, Dinamo ima problem u odbrani, sa druge strane Gersi su poznati kao ekipa koja je uspešnija u Evropi poslednjih godina nego u domaćem šampionatu gde gutaju prašinu iza Seltika. Pojačali su se letos, mada je napad, pogotovo novi špic Diomande zakazao protiv Hartsa za vikend na startu sezone. Mogli bi da postignu gol u Lublinu. Svakako da će Dinamo učiniti sve da stekne prednost pred revanš na "Ajbroksu". Na osnovu predsezone deluje da Ukrajinci sve karte polažu na napad.

 

7495 Perreira - Chico p.p. tačan rezultat 0:0 (2.57)

 

Kolumbijski šampionat, Pereira je bolje startovala, mada kvota na "keca" nije realna jer ni domaćin iz podnožja Anda nije posebno kvalitetan. "Matekanjosi" uvek bolje igraju kod kuće dok je Bojaka Čiko ekipa koja je pre 15-tak godina bila prvoligaš, ali je u prošloj deceniji ispala i ekspresno se vratila. Od tada su osuđeni na prosečnost i oni su poznatiji kao mnogo opasniji u svojoj Tunji. Sve u svemu čeka nas tvrda utakmica, verovatno remi na poluvremenu, a mi se kladimo da neće biti ni golova...

 

Ne propustite