Mladost imala 0:2 do 85. minuta, Zvezda izvukla bod!

Autor: Mladen Heleta
subota 27.07.2024.
22:03
Izvor: Sportske.net

Neverovatna i neočekivana uzbuđenja na Marakani.

Dimitrije Vasiljević/STARSPORT
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana remizirali su rezultatom 2:2, u drugom kolu Super lige Srbije.

Strelci za ekipu Dejana Joksimovića bili su Ibrahima Endiaje u 19. i Nikola Ćirković u 38. minutu, delovalo je da će Mladost pobediti, ali su Bruno Duarte u 85. i Šerif Endiaj u 91. minutu spasili šampiona Srbije.

Crveno-beli su nekako uspeli da ostanu neporaženi na svom stadionu još od 18. aprila 2017. godine u ligaškim mečevima i tako su produžili svoj svetski rekord, ali nisu slavili i sada su na -2 u odnosu na Partizan posle dva odigrana kola.

Ekipa iz Lučana je večeras osvojila prvi bod u sezoni.

Zvezda je očekivano napala od samog starta, pretili su Luka Ilić udarcem glavom u četvrtom i Dalsio šutem sa distance u 13. minutu, ali lopta u oba navrata nije išla u okvir gola.

Mladost je u par situacija pokazala da bi mogla da bude opasna bo desnom boku, gde deluje Ibrahima Endiaj, i upravo je preko njega šokirala šampiona Srbije u 21. minutu.

Senegalac je golom krunisao sjajnu tranziciju Mladosti i zatresao mrežu Marka Ilića. Ćirić je dobio odličnu loptu, potom je sačekao i proigrao Krsmanovića u kaznenom prostoru, a onda je Endiaj postigao gol.

Pomoćni sudija je najpre signalizirao ofsajd Ćirića, ali sudije u VAR sobi su potvrdile da igrač Lučanaca nije bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je pogodak priznat, za 0:1.

Spajić je mogao da izjednači u 28. minutu, bio je u dobroj poziciji, ali je tukao preko gola.

Crveno-beli su i dalje jalovo napadali, Mladost je delovala odvažno i opasno po svojoj desnoj strani, sa koje je došla i do drugog pogotka u 38. minutu.

Pejović je uputio oštru loptu u peterac iz slobodnog udarca da desnog boka i stavio na velike muke golmana Ilića, koji je blokirao šut, međutim "otpadak" je pao pravo na nogu Ćirkoviću, koji je bio neumoljiv i udvostručio je prednost Mladosti, 0:2.

Crveno-beli su zaista jako loše delovali u prvom poluvremenu, pa je trener Vladan Milojević na početku drugog na teren poslao Bruna Duartea i Mijalilovića, umesto Pume i Dalsija.

To nije dalo nikakav rezultat u uvodnih 7-8 minuta, pa je Zvezda ponovo “mučila” loptu u svojim bezidejnim atacima.

Malo uzbuđenja je viđeno između 55. i 57. minuta, kada je domaći tim vezao tri kornera i bio opasan preko Đige.

Crvena zvezda je bila najbliža golu u 62. minutu. Lopta je stigla do Duartea, koji je šutirao ka daljoj stative, a golman Saša Stamenković uspeo je da zakači loptu, tek toliko da je pošalje u korner.

I onda 68. minut i direktan crveni karton za igrača Mladosti Ljubomirca, koji je otvorenim đonom startovao na cevanicu Hvanga, pa sudija Ilić nije puno razmišljao prilikom donošenja ove odluke.

Krenuo je potom domaći tim na sve ili ništa, ređali su se korneri i udarci sa distance, ali neke veće opasnosti po Sašu Stamenkovića nije bilo sve do 85. minuta.

A onda su dvojica rezervista kreirali pogodak. Mladi Lazar Jovanović je odlično centrirao sa leve strane, a Duarte nadskočio Ćirkovića i efektnim udarcem glavom sa nekih sedam metara smanjio na 1:2.

Šampion Srbije je "uraganski" krenuo po izjednačenje, Stamenković je u 90. minutu bravurozno odbranio šut još jednog rezerviste Kange, ali samo minut kasnije je bio nemoćan.

Bruno Duarte je uputio perfektan centaršut sa levog boka, a Šerif Endiaj je udarcem glavom sa pet metara zatresao mrežu, za 2:2.

U nadoknadi vremena, koja je trajala 10 minuta, opsada gola gostiju, koji su ipak uspeli da odole i ostanu neporaženi na našem najvećem stadionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke