FOTO/VIDEO GALERIJA - Najdraža Dudićeva pobeda u Radničkom: ''Ne dam na ove igrače!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.08.2024.
12:48
Izvor: Sportske.net

I još jednom se izvinio svima za ispadanje iz Evrope.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 ponovo liči na onaj tim koji nas je tokom proleća oduševljavao igrama i rezultatima, kada je izborio istorijski plasman na evropsku scenu.

Iako je i sam izlazak u Evropu nešto što je početkom ove godine izgledalo nedostižno, odjednom je nekim ljudima sa strane toliko ''teško pao'' poraz Radničkog od Mornara da ga je nazvao ''brukom za srpski fudbal''.

Kragujevčani su bili vidno uzdrmani zbog svih tih komentara, videlo se to i po igračima i treneru Dudiću, ali uspeli su za samo par dana sve to da prebrode i da sinoć u Gornjem Milanovcu odigraju odličan meč protiv imenjaka iz Niša i trijumfuju sa 4:0.

Preneli smo sinoć izjavu trenera Dudića za TV Arena sport odmah po završetku meča, a zatim je imao šta da kaže i na pres konferenciji.

''Ovo mi je, i rekao sam to i momcima, u mom mandatu najdraža pobeda Radničkog. Pobeđivali smo mi i velike utakmice i dobre protivnike, ali sva ova atmosfera koja se stvorila posle Evrope oko nas... igrači i ja dve noći nismo mogli da spavamo (posle revanša u Podgorici). 

Molili smo protivnika da odložimo utakmicu za 24 sata, ali da ne mislite da nešto prigovaram, legitimno je sve. Zbog toga je ova pobeda jako bitna, pre svega sa psihološkog aspekta, da povratimo neki naš mir pred nastavak prvenstva. Ovo je nešto što smo želeli i hteli. Naša pobeda je čista kao suza i zaslužena, iako se slažem sa kolegom da je rezultat ipak malo previsok. 

Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Ključno je po mom mišljenju bilo to što smo iz prvih par prilika uspeli da postignemo golove, što se nije dešavalo u nekim prethodnim utakmicama. Na 2:0 smo malo strepeli da ne primimo pogodak, a onda smo u finišu postigli još dva gola. Sa psihološkog aspekta vrlo važna pobeda'', rekao je Dudić.

Još jednom se zatim osvrnuo i na svoje obraćanje javnosti uoči utakmice sa Radničkim iz Niša, kao i na poraz od Mornara u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

''Videli ste da sam na pres konferenciji bio malo emotivan. 

Ponekad kažem nešto što me tišti, nekad mi neko nešto zameri, ali nemam zle krvi. Dok sam u Kragujevcu, radiću ovako kako radim, srcem, živeti za ovaj klub i ne dam na ove momke! Već sam rekao, ovi momci nisu zaboravili da igraju. Na terenu su opravdali moje reči. 

Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Pokazali smo svima da nikada ne treba da sumnjaju u karakter ove ekipe. Večeras smo ga pokazali i nastavićemo da ga pokazujemo i u narednim utakmicama. Sada će nam dobro doći i odmor od šest dana do utakmice sa Spartakom.

Još jednom se izvinjavam zbog ispadanja iz Evrope od Mornara, nismo zaslužili da ispadnemo, ali to je fudbal, treba ići dalje.

Zahvalio bih se i našim navijačima što su ponovo došli i pružili nam podršku u trenutku kada nam je ona bila možda i najpotrebnija, kao i u Podgorici'', poručio je Dudić.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Kapiten Slobodan Simović je posle napornog meča u Podgorici bio pošteđen napora protiv Nišlija, pa je kapitencku traku sinoć nosio Milan Aleksić.

''Očigledno ga je kapitenska traka inspirisala da pruži fenomenalnu partiju večeras, posebno u fazi odbrane, iako je poznato da Radnički ima jako dobre i potentne igrače u veznom redu, koji mogu lako da naprave razliku u igri jedan na jedan. Mislim da je ovo neki njegov razvojni put kojim treba da ide. Znamo da ima dobar pas i dribling, a danas je pokazao da je u stanju da dobro obavlja i defanzivne zadatke'', zaključio je Dudić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke