''Partizan u većem problemu, ništa mu ne znači što Dinamo ne igra na domaćem terenu''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.06.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Nema olakšavajućih okolnosti za Partizan?

© Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com
© Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Povezane vesti

Partizan će svoj put ka željenom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona početi 23. ili 24. jula u poljskom Lublinu, gde će ukrajinski dinamo iz Kijeva zbog rata u Ukrajini igrati kao domaćin.

Nekadašnji fudbaler ukrajinskog velikana Goran Gavrančić koji je u Dinamu ostavio dubok trag, a pred kraj igračke karijere branio i boje Partizana, govorio je za ''Sportski žurnal'' o predstojećem dvomeču srpskog i ukrajinskog vicešampiona.

On smatra da Partizanu neće mnogo pomoći to što Dinamo ne može da igra na svom terenu u Kijevu.

''To ne znači ništa, igrači Dinama rano su naučeni da budu disciplinovani, oni će zbog situacije u državi imati još veći motiv. Definitivno nemaju kvalitet kakav su imali ranije, kad je, recimo, igrao Andrej Ševčenko. Veliki hendikep predstavlja i nedostatak kvalitetnih stranih igrača''.

Zajednično za jedne i za druge je što su poslednjih godina u senci svojih najvećih rivala, Crvene zvezde, odnosno Šahtjora.

''Partizan je tu u većem problemu, to je neminovno. Znamo da je u Ukrajini rat, utakmica se neće igrati u Kijevu, ne znam gde će. Teško mi je da pričam o njihovoj situaciji, ali deluje mi da je slična kao u Partizanu. 

Nadam se da će Aleksandar Stanojević uspeti da napravi konkurentnu ekipu, ulog je veliki. Sećam se, dok sam igrao u Dinamu, nama je plasman u Ligu šampiona bio normalna stvar. Taj cilj smo uspevali da ostvarimo, ali kad to ne bi bio slučaj, osećali smo i drugu stranu medalje. 

Nadam se da će crno-beli uspeti da se adekvatno spreme, imaju malo vremena. Lakše je sad ući u Ligu šampiona nego pre 15 ili 20 godina'', smatra Gavrančić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SRAM VAS BULO ,IDIOTI BEDNI
Sunday, 23.06.2024
16:16

Tako je kad huligani suruju sa upravom i rezimom. Sve na stetu Partizana ! Batinasi cuvaju kilavu upravu i nanose stetu klubu. A rezim cuti .