Pavlović se raspričao, odgovorio na "bezbroj" pitanja i otkrio kako ćemo protiv Engleza!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 13.06.2024.
14:23
Izvor: Sportske.net

Štoper Srbije govorio pred start Evropskog prvenstva i duel sa Englezima.

. EPA-EFE/Rolex dela Pena
. EPA-EFE/Rolex dela Pena

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 21 sat u Minhenu počinje učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a prvi rival "orlova" biće selekcija Engleske na startu takmičenja u grupi C u kojoj se pored nas i Engleza takmiče reprezentacije Slovenije i Danske.

Danas je na konferenciji za medije pred start turnira govorio štoper Srbije Strahinja Pavlović i odgovorio na brojna pitanja stranih i domaćih novinara.

Mladi defanzivac smatra da bi Srbija trebalo da nastavi sa svojim stilom igre iz kvalifikacija za EURO.

"Mislim da smo za ove četiri godine pokazali da znamo da igramo dobar fudbal, da igramo na gol više, imali smo problema jer smo primali više golova nego što bi trebalo, imali smo uglavnom probleme u defanzivi. Imali smo mečeve koje smo mogli da pobedimo da smo igrali kao tim. Ako nastavimo da igramo fudbal iz kvalifikacija, mislim da je to naša najveća snaga", započeo je Pavlović.

Što se soptvene karijere tiče Pavlović smatra da ide u željenom smeru.

"Mislim da sam imao dve odlične godine u Salcburgu, da sam napredovao i da ću igrati sve bolje i bolje", nada se on.

Poseban akcenat selektor Dragan Stojković bacio je na defanzivu, a hrabri to što nismo primili gol na poslednjoj kontrolnoj utakmici protiv Švedske.

"Ne mogu ništa preterano da odgovorim o tome, radili smo na problemima, dosta smo odvojeno radili defanzivu od napada, radili smo na fizičkoj spremi takođe i individualno."

Čini se da je selektor odustao od igre sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji, ali tako ne misli Pavlović.

"Mislim da će ta opcija biti i dalje tu, uigraniji smo sa tri pozadi, ali zaista ne znam. Sigurno ćemo je koristiti i ubuduće. Što se tiče ekipe, ne bih mogao da kažem."

"Orlovi" su najviša ekipa na turniru, što bi morali da iskoriste.

"Najviša smo ekipa i te situacije kada su prekidi treba da koristimo, to će biti jedna od naših prilika da postignemo gol."

Govorio je Pavlović i o narednom rivalu Engleskoj za koju ima samo reči hvale.

"To su sve igrači koji igraju na visokom nivou u navikli su na pritisak, neće im biti ništa nepoznato, navikli su na pritisak, ne vidim da to nešto nama može da pomogne, znamo kakvi su i kako igraju, znamo sve o njima, pripremamo se najbolje, neće biti lako, ali ubeđen sam da ćemo dati sve od sebe."

Novinara redakcije "Sportske. net" zanimalo je šta Srbija može da uradi kako bi sprečila sjajne ofanzivce Engleske.

"Baš zbog toga što su opasni sa svih strana u nekim momentima moramo da se spustimo i da se branimo svi zajedno, bez obzira na to koliko su dobri, treba da igramo naš fudbal, mislim da na toj utakmici moramo da imamo i jedno i drugo."

Otkrio je Pavlović i šta im selektor Dragan Stojković govori na sastancima pred EURO.

"Imali smo sastanak gde nam je predstavio plan, normalno da nam je cilj da prođemo grupnu fazu i napravimo korak više. Svi smo svesni da je to moguće, samo je bitno da budemo tim, dosta se pričalo o timskom duhu, da smo pokazali da možemo da budemo dobra ekipa, a ukazao nam je i na greške tokom kvalifikacija i to je to. Veruje u nas i ovaj tim i mi takođe verujemo da možemo da prođemo grupu", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke