Runi izabrao tim za Srbiju - Belingem u "specijalnoj" ulozi!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 12.06.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv izbor levog krila.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Sve smo bliži startu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a samim tim i prvoj utakmici reprezentacije Srbije koja u nedelju od 21 sat na "Minhen areni" igra protiv selekcije Engleske u prvom kolu grupe C.

Danima se već vodi polemika u našoj i engleskoj javnosti oko odabira startne postave dve selekcije, a danas je legendarni reprezentativac "Gordog albiona" Vejn Runi za "Dejli mejl" dao svoju projekciju prvih 11 Engleza za meč protiv Srbije.

Oko pozicije čuvara mreže niko u Engleksoj nema dilemu, pa ni Runi. To će biti golman Evertona Džordan Pikford.

Izostanak do sada standardnog štopera Harija Megvajera odlukom selektora Gareta Sautgejta zbunio je mnoge u Engleskoj, pa se vodi polemika o tome ko bi uz Džona Stonsa trebalo da čini štoperski par. Runi najveće poverenje ima u defanzivca Kristal Palasa Marka Guehija. Neprikosnoven na desnom beku je iskusni Kajl Voker, dok bi mesto kraj leve aut-linije trebalo da zauzme još jedan veteran Kiren Tripije, koji izvorno igra na suprotnoj strani, ali drugog rešenja nema, jer je jedini "pravi" levi bek koga je Sautgejt pozvao Luk Šo nespreman za duel sa Srbijom.

Siguran na sredini terena je Arsenalov "motor" Deklan Rajs, dok u engleskoj javnosti njegovog partnera u veznom vredu traže između Liverpulovog Trenta Aleksnder-Arnolda, Junajtedovog Kobija Meinua i Palasovog Konora Galhera. Međutim, Runi ima potpuno drugačije mišljenje. On bi asa Real Madrida Džuda Belingema spustio nešto niže i upario ga sa Rajsom. Nije strana Belingemu pozicija centralnog veznog. On je bio standardan na tom mestu sve dok nije prešao u Real i postao mnogo ofanzivniji pod komandom Karla Anćelotija i potpuno "eksplodirao".

Pomicanje Belingema nazad otvorilo bi mesto "desetke" za najboljeg igrača Premijer lige Fila Fodena. Desna strana rezervisana je za Arsenalovog majstora Bukaja Saku, dok bi Runi najradije Njukaslovog Entonija Gordona video na levom krilu.

Što se napada tiče, tu nikakve dileme nema, Engleze će predvoditi kapiten Hari Kejn.

Runijeva startna postava za utakmicu protiv Srbije: Pikford - Voker, Stons, Guehi, Tripije - Rajs, Belingem - Saka, Foden, Gordon - Kejn. 

Ne propustite