Škoti samouvereni: "Možemo da iznenadimo Nemačku"

Autor: Filip Rodic
sreda 12.06.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Senzacija na otvaranju?

EPA-EFE/Robert Perry
EPA-EFE/Robert Perry

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Škotske Luis Morgan rekao je da njegova ekipa može da iznenadi Nemačku, na početku takmičenja na Evropskom prvenstvu.

"Apsolutno, dešavale su se i čudnije stvari u fudbalu", rekao je Morgan o mogućnosti da njegova ekipa iznenadi domaćina takmičenja na otvaranju turnira, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Evropsko prvenstvo počinje u petak utakmicom domaćina Nemačke i Škotske od 21 čas u Minhenu.

"Imamo vrlo, vrlo talentovanu ekipu, dobru grupu fudbalera koji igraju na najvišem nivou svetskog fudbala. Nema razloga da ne odemo tamo i ne uradimo nešto, ali to možemo samo ako damo sve od sebe i ako se držimo plana igre", naveo je Morgan.

Fudbaler Njujork Red Bula se posle šest godina vratio u reprezentaciju Škotske u utakmici protiv Finske (2:2) prošlog petka.

On je prošlog septembra podvrgnut operaciji kuka, a rekao je da ga je motivisao strah od mogućnosti da se ne vrati fudbalu.

"Često sam imao problema sa mišićima kuka, verovatno sam ih povređivao tri ili četiri puta, možda pet i svaki put je povreda bila teža, a zatim je kulminirala rascepom, što je bilo teško. Podvrgnut sam operaciji, koja je uključivala gotovo potpuno preoblikovanje kuka", naveo je. "Kada je operacija završena, bolova gotovo da nije bilo, a onda je trebalo da se oporavim. Davali su mi oko 80, 85 odsto šanse za povratak punim kapacitetom, a onda oko 20 ili 25 odsto da ću se vratiti u staru formu. Možda me je strah gurao tokom rehabilitacije kako bih se uverio da sebi dajem najbolju šansu. Nestvarno je kada pomislim da sam se vratio na teren i da igram na dobrom nivou", dodao je 27-godišnji fudbaler.

U Grupi A su još Mađarska i Švajcarska.

Ne propustite