Švajcarci se žale na podlogu, a brinu ih i "špijuni"

Autor: Mladen Heleta
utorak 11.06.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Nisu zadovoljni bazom koju su sami izabrali.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Fudbalski savez Švajcarske zvanično se žalio na kvalitet podloge za igru u svom trening kampu u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA).

Reprezentacija Švajcarske je prvi put trenirala u ponedeljak na stadionu niželigaškog kluba Štutgart Kikers, uoči šampionata Evrope koji počinje u petak.

Selektor Švajcarske Murat Jakin snimljen je juče kako pregleda travu na stadionu i deluje nezadovoljno.

Švajcarski savez je danas saopštio da je pisao Uefi kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo podlogom, ali da će i dalje koristiti taj teren na periferiji Štutgarta. Alternativa je trening kompleks bundesligaškog kluba Štutgart, ali je ocenjeno da to zahteva previše vremena za putovanje.

Usput je ova reprezentacija podigla mere opreza jer je famozni stadion "Gazi" u Štutgartu, na koji se žale, smešten tik ispod televizijskog tornja.

Toranj je jedna od atrakcija tog dela grada i dostupan je za svakog ko plati kartu koja košta 10 evra.

Svako, dakle, može da stigne na vrh tornja i uživa u pogledu, između ostalog i na sportski kompleks, što je za one najopreznije u Švajcarskom taboru odmah donelo brigu.

Jer, postoji bojazan da bi neko od predstavnika rivala Švajcaraca u grupi A mogao da pošalje svog "špijuna" za vreme njihovog treninga.

Švajcarska prvo igra sa Mađarskom u subotu u Kelnu, a protivnici u grupi A biće joj i domaćin Nemačka i Škotska.

Ne propustite