Fantazi Masteri - Najava 34. kola Premijer lige

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.04.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Namestite timove!

Povezane vesti

 

Terminologija statistike:

  • xG - expected goals - očekivan broj postignutih golova
  • xA - expected assists - očekivani broja asistencija
  • xGI - expected goals involvement - očekivano učešće u postizanju nekog gola, odnosi se na zbir xG i xA 
  • NPxG - expected non penalty goals - očekivani broj postignutih golova ne račanujući penale
  • xGC - expected goals conceded - očekivani broj primljenih golova

 

U narednih 6 dana nas očekuje duplo 34. kolo Premijer lige. Jako čudno kolo, u kojem neki timovi svoje mečeve igraju tek sledeće nedelje, a Totenhem neće uopšte imati meč.

1. Arsenal - Vulvsi (A) i Čelsi (H)

Još jedan neslavan april za Arsenal, 3 godine u nizu. Ispali su iz Lige Šampiona i jedini trofej za koji mogu da se bore do kraja sezone je trofej Premijer lige. Mančester Siti drži sve u svojim rukama. Slabije partije Sake u poslednje vreme ne bi smele previše da utiču na to da u ovakvom kolu ne bude u vašem timu. Isto to važi i za defanzivce Arsenala, dilema je da li ići sa jednim ili dvojicom od Salibe, Gabrijela i Vajta. Da li Saku upariti sa dva defanzivca ili Odegardom/Havercom? Prednost Havercu jer je donosio više poena u polsednje vreme.

2. Liverpul - Fulam (A) i Everton (A)

Liverpul je takođe u nokdaunu. Iz ugla fantazija nezgodan trenutak za povratak Žote na teren jer deluje da bi to moglo smanjiti minutaže Diazu i Nunjezu. Bredlija neće biti i očekuje se da TAA učestvuje ali ne bismo se zaletali sa prognozama o prevelikoj minutaži. Slično poput Arsenala i Sake, ovde je Salah prioritet i onda se treba odlučiti ili za još dva ofanzivca uz njega, Diaz/MekAlister/Žota ili Nunjez...ili da se proba sa Van Dajkom jer ima obezbeđenu minutažu. Ne treba zaboraviti da se Robertson ponovo ustalio u startnih 11.

3. Bornmut - Aston Vila (A) i Vulvsi (A)

Solanke i drugovi, ili samo Solanke? Može li Bornmut da iskoristi umor igrača Aston Vile nakon 120 minuta na utakmici protiv Lila? Teško je očekivati ovde poene odbrane na dva gostovanja, a ofanzivni diferencijali su imali problema sa povredom. Zaista deluje da je Solanke i više nego dovoljan izbor iz Bornmuta.

4. Kristal Palas - Vest Hem (H) i Njukasl (H)

Kristal Palas će verovatno biti faktor pravljenja razlike u ovom kolu. Dočekuju dva tima sa slabim brojkama u gostima, uz to je Vest Hem dodatno umorniji zbog obaveza u Evropi. Eze prioritet, Mateta odlična opcija za napadača, i Olis jak diferencijal. Eze i Olis nose breme hronično povređenih igrača i to je rizik koji morate prihvatiti. Defanzivno Munjoz i Mičel kao ofanzivni bekovi ili čak Henderson kao golman.

5. Vulvsi - Arsenal (H) i Bornmut (H)

Geri O’Nil nas je danas iznenadio. Najavio je da Kunja neće igrati protiv Arsenala, da je Ait-Nouri spreman da bude na klupi i da neće biti Semeda. Hvang se tek polako vraća u ritam, a Neta još uvek nema. Od brojnih zanimljivh opcija su se Vulvsi sveli na Pabla Srabiju. Eventualno ako Ait-Nouri bude bio starter u drugom meču duplog kola, što se isto može reći i za Kunju. U ovoj situaciji fudbaleri Kristal Palasa imaju prednost

6. Everton - Notingem Forest (H) i Liverpul (H)

Jedan „six pointer“ protiv Notingema, i potom gradski derbi sa Liverpulom. Everton je primio 6 golova od Čelsija i to baš i nije neki uvod pred duplo kolo, a naročito kada smo Everton provlačili samo kroz prizmu Pikforda i Brentvajta...šta da vam kažemo. Možda mogu u prvoj utakmici do nekih bodova.

7. Šefild Junajted - Barnli (H) i Mančester Junajted (A)

Ben Brereton Diaz kao jeftini diferencijal sa sredine terena na fantaziju ili Gustavo Hamer. To je to.

 

 

Ko su igrači na koje treba obratiti pažnju, a da imaju jednu utakmicu i da mogu da pokvare planove svim onima koji će Free Hit-u da se nagomilaju igračima sa dve utakmice?

 

Oli Votkins - uz potencijalno prisustvo umora

Alfi Dauti i Karlton Moris - dočekuju Brentford

Garnačo i Bruno Fernandeš - dočekuju Šefild

Aleksander Isak - odlična forma

Kol Palmer - ne treba trošiti reči

Haland i Foden - u slučaju da dobiju odmor protiv Čelsija u FA kupu, imaće dovoljno vremena da budu spremni za Brajton

 Marko Čulić - Fantazi Masteri

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke