Najskuplji, a igraju loše...

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 25.09.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Drim-tim razočarao, mogu li da se poprave u Urugvaju?

Povezane vesti

 Pišemo često o južnoameričkom fudbalu, prethodnih par godina intenzivno, ima svoj šarm, pogotovo Brazilci i Argentinci, odnosno njihovi veliki klubovi. Brazilska Serija A je daleko najjača, velika ulaganja, kombinovano sa ekonomskim nevoljama Argentinaca su pomerila klatno u korist "joga bonito".

Flamengo je, uz Palmeiras najjači tim u ovoj deceniji, osvojili su dva Kopa Libertadores, u pet godina 2020 i poslednju krunu u Seriji A. S obzirom na ulaganja, najjače latinoameričko takmičenje je reper, na kontinentu vole da kažu da rubro-negra sa Palmeirasom, Bokom i Riverom čini veliku četvorku južnoaeričkog fudbala.

Više puta smo primetili da je, kada se pogledaju imena igrača, na papiru Flamengo najjjači. Jer, ekipa sa juga Rija ima u svojim redovima trojicu strašnih Urugvajaca, Varelu, de Araskaetu i Nika de la Kruza, iz Evrope, tačnije Rome se vratio Vinja.

Argentinski golman Rosi, njegov zemljak Alkaraz koji je igrao za Juve, Čileanac Pulgar, i nestvaran brazilski nukleus sa Pedrom, Davidom Luizom, Gabigolom, Aleksom Sandrom, Brunom Enrikeom, kapitenom Žersonom, to je ekipa koja uliva strah.

Svake godine se pojačavaju, pomenuti igrači su nastupali za velike evropske klubove, ali i argentinske velikane koji su morali da ih puste zbog loše finansijske situacije.

I sada, neko bi očekivao da se Flamengo prošeta kroz ligu i uđe u završnicu Kopa Libertadores.

A opet, u Brazileirau su bili drugi, peti i četvrti u poslednje tri sezone. U Kopa Libertadores su posle osvajanja trofeja 2022. prošle sezone se pošteno izblamirali, ispali od paragvajske Olimpije. Nisu osvojili ni Superkupove Brazila i Južne Amerike, tukao ih je Al Hilal na SP za klubove, pa ni tu nisu igrali finale protiv Reala.

Na sve to dodajte poraze u Karioki u finalu od najvećeg rivala Flua, u finalu kupa Brazila su izgubili od Sao Paula, u prvenstvu bili peti.

Jasno, treneri su se u užasnoj 2023. menjali kao na traci, Vitora Pereiru koji je osvojio Libertadores je nasledio Sampaoli, Čileanca pre nešto manje od godinu dana bivši selektor Brazila Tite. Osvojena je Karioka, u polufinalu su kupa, ali u prvenstvu kasne za vodećim Botafogom osam bodova.

Šok je usledio pre nekoliko dana u četvrtfinalu Kopa Libertadores. Penjarol, urugvajski velikan, sa prosečnom ekipom je pobedio na "Marakani" pa Flamengo čeka težak posao protiv "Mirasolesa" na "Del Siglu". U Montevideu će se lomiti sezona, ako crveno-crni ispadnu, ponovo će ostati gorak ukus. Ovo je bio šok u prvim mečevima. Što se tiče ostalih utakmica, pisali smo, sa povratnikom Marselom Galjardom, River je tvrd. Imaju 1:1 protiv Albosa iz Kolo-Koloa posle prvog meča, favoriti su u revanšu na svom "Monumentalu".

Tim koji brani trofej, Fluminense je dobio brazilski derbi protiv Amerike Mineiro, u Belo Horizonte nosi minimalac. Lider šampionata Botafogo je odigrao kod kuće 0:0 protiv Sao Paula, najavili smo malo golova, sada "Trikolor" ima šansu. Na "Morumbiju" su obično moćni, prava domaćinska ekipa, ipak su bliži polufinalu.

Kostur je poznat, ako Flamengo u Urugvaju ispravi kiks sa "Marakane", crta se najveći brazilski derbi u Riju, Flu-Fla. Ovaj meč je trebalo da bude šlager četvrtfinala prošle godine, ali kako rekosmo, Olimpija je pokvarila spektakl, na kraju je Fluminense otišao do kraja i osvojio prvu titulu šampiona kontinenta.

Po svemu sudeći pobednik duela Botafoga i Sao Paula, igraće protiv Rivera koji bi lako mogao da predstavlja ostatak kontinenta. Od polufinala nam već ide voda na usta...

U Sudamerikani su takođe na programu revanši četvrtfinala. Kruzeiro je blizu top četiri faze, dobili su Libertad u Paragvaju, pa su "Lisice" baš veliki favoriti u revanšu. Kod kuće jaki "Uragan" iz Parane, Atletiko Paranaense nosi u Aveljanedu 1:0 protiv Rasingove "Akademije". Korintijans je tukao prošlogodišnjeg finalistu Fortalezu u Seari, pa su i oni blizu. Kako bi prijao "Timau" trofej u Sudamerikani nakon posta u svim takmičenjima!

Upozorili smo vas, bivši osvajač trofeja Lanus neće lako sa Kolumbijcima iz Medeljina. Independiente u svoj grad u brdima Kolumbije nosi 0:0 iz Argentine, čeka nas rat u revanšu.

Ako Paranaense prođe ide na Korintijans, Kruzeiro je blizu, oni će ako sačuvaju prednost iz Perua kod kuće igrati protiv boljeg pomenutog duela u Kolumbiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak