POLUVREME - Sve puca na "Bernabeu", Jamal pravi čuda, centimetri sačuvali Real!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 21.04.2024.
21:56
Izvor: Sportske.net

Sjajno poluvremen.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Nakon prvih 45 minuta 299. "EL klasika" koji se igra u okviru 32. kola španske Primere na "Santjago Bernabeu", a u kojem se sastaju Real i Barselona rezultat je 1:1.

Mnogo dobrog fudbala videli smo u Madridu. Oba tima imala su svoje prilike i postigla po gol, a Barsu su centimetri delili od još jednog.

Povela je Barsa već u šestom minutu. Rafinja je izveo korner i poslao loptu na drugu stativu gde je Andreas Kristinsen koji je u skoku nadvisio Krosa, iskoristio lošu reakciju golmana Madriđana Lunjina koga je lopta preletela i postigao pogodak za Katalonce.

Samo dva minuta kasnije Real je imao priliku da izjednači. Modrić je glavom spustio loptu do Vinsijusa, a Brazilac šutirao preko gola Ter Štegena.

Sjajno je po desnoj strani u svom stilu prošao mladi Jamal,  uputio centaršut po zemlji, a Lunjin izbio loptu u korner.

Lukas Vaskez je napravio pravi dar-mar u 17. minutu. Iskusni fudbaler lako je prošao pored Žoaa Kansela, ušao u kazneni prostor, a tamo ga faulirao mladi štoper Kubarsi i skrivio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Vinisijus i doneo izjednačenje „kraljevskom“ klubu.

Izuzetno uzbudljivo bilo je u 30. minutu kada Barsa imala korner. Jamal je uputio centaršut, a lopta prema golu nije dotakla nikoga. Intervensiao je u poslednji čas Lunjin gol-liniji, gledao se VAR snimak kako bi se utvrdilo da li je lopta prešla crtu, na kraju je utvrđeno da se to nije dogodilo.


Samo minut kasnije Jamal je još jednom prošao po desnoj strani, Kamavinga startovao i otklonio opasnosti.

Nije mogao Kamavinga ništa mladom Jamalu, koji ga je pretrčao i u 34. minutu. Morao je da ga ruši Francuz na ivici šesnaesterca i tom prilikom je zaradio žuti karton.

U samoj završnici prvog dela veliki problem za Barselonu. Povredio se Frenki de Jong, koga su na nosilima odneli sa terena, a u igru ušao Pedri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke