Real u sredu? Ma, nema to veze za Siti! Šta je uradio golman sa Kosova?!

Autor: Nemanja Janošev
subota 13.04.2024.
18:02
Izvor: Sportske.net

Isprašili su Luton iako su dugo tražili način da ih bace na kolena.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija ubedljivo su savaldali Luton rezultatom 5:1 (1:0) u 33. kolu Premijer lige.

Imajući u vidu da ih u sredu očekuje revanš meč četvrtfinala Lige šampiona sa Real Madridom, očekivalo se da Pep Gvardiola poprilično rotira. Jeste rotirao, ali ipak delimično. Nastupali su i Erling Haland i Kevin de Brujne i Joško Gvardiol, Ruben Dijaš...

Standardna dominacija Sitija koji je nedavno napunio mrežu Lutona u FA kupu do vrha. Rani pogodak im je dao početnu prednost. Bio je to autogol Hašioke posle udarca Halanda u drugom minutu. Od tog momenta, Siti je igrao popularne „viktorije“ pred šesnaestercem Lutona, ali nisu stvarali kolosalne prilike niti su uspeli još jednom da savladaju Kaminskog.

Sve dok nije došao 64. minut kada su skraćeni korner izveli domaći, a Hulijan Alvarez ugledao usamljenog Matea Kovačića između penala i ivice kaznenog prostora. Volej, koji nije savršeno uhvaćen, ali jeste savršeno završio pod prečkom gola Kaminskog za 2:0. Ubrzo je Haland sa penala potvrdio da će Siti pobediti, a gol Barklija nagradio je Luton za disciplinu tokom najvećeg dela meča. Sve su okončali, prvo divnim solo pogotkom Žeremi Doku u 89. minutu, a zatim i Joško Gvardiol koji se pretplatio na fenomenalne golove.

Najzanimljivije je bilo na „Komjunitiju“ gde je Notingem Forest ugostio Vulverhempton u utakmici koja je okončana 2:2 (1:1).

Neverovatan gol Mateusa Kunja, ali i vrlo neozbiljna odbrana domaćih, pre svega. Kunja je vukao loptu dobrih pedesetak metara, Omobamidele nije uspeo da ga spreči, ali ni Jejts koji je ličio na amatera pokraj Kunje. Divan gol, možda i pogodak kola. Dao je još jedan, za izjednačenje na 2:2, uguravši loptu sa svega nekoliko metara u mrežu. Pre toga, Morgan Gibs-Vajt doneo je 1:1, a Danilo preokrenuo u 57. minutu.

Fudbaleri Barnlija su na neverovatan način ostali bez čitavog plena u duelu sa Brajtonom (1:1), a to na dušu ide golmanu reprezentacije tzv. Kosova Arijanetu Muriću koji je na neprihvaljiv način želeo da prihvati loptu Bergea, nije dobro procenio visinu i ona mu je prošla ispod noge i završila u mreži. Nestvarno. Prethodno je  Braunhil doveo Brajton i vođstvo u 75. minutu.

Brentford je autogolom Arblastera i Onjeke rezultatom 2:0 savladao Šefild junajted.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke