Bilans medalja - Amerikanci pretekli Kineze, Srbija i dalje na dva odličja

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.08.2024.
23:35
Izvor: Sportske.net

Danas smo ostali bez još nekih velikih aduta za medalju.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Završen je još jedan takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Parizu, pa je prilika da ponovo ''bacimo pogled'' na zvaničnu tabelu po broju osvojenih medalja.

Nažalost, posle basketaša od kojih smo juče mnogo očekivali, danas su loše prošle i odbojkašice, kao i atletičarka Ivana Španović koja zbog povrede nije uspela da se plasira u finale u skoku udalj, a košarkaši su posle velikog preokreta protiv Australije, zadržali nadu da mogu do medalje.

Tako je Srbija i dalje na dve osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, ali obe su zlatne (Damir Mikes i Zorana Arunović u streljaštvu i Novak Đoković u tenisu).

Na rang listi je Srbija sada na deobi 23. mesta sa Azerbejdžanom, a na vrhu su Sjedinjene Američke Države koje su pretekle Kinu.

Ukupno 86 medalja su osvojili Amerikanci, 24 zlatne i po 31 srebrnu i bronzanu, a Kina je sada druga na listi sa 22 zlatne, 20 srebrnih i 16 bronzanih, odnosno 58. Treća je Australija sa 35 medalja (14-12-9).

Od zemalja iz regiona, Hrvatska ima pet osvojenih medalja, po dve zlatne i bronzane i jednu srebrnu na 19. mestu, a Mađari su trinaesti sa bilansom 3-3-2.

Kompletnu tabelu možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke