Novi početak za srpski rukomet, Nenad Jankov predsednik RSS

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.07.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Nenad Jankov izabran je danas za predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS), a Radiša Mirić za predsednika Skupštine RSS.

RSS
RSS

Povezane vesti

Na danas održanoj drugoj vanrednoj izbornoj sednici Skupštine RSS izabrano je potpuno novo rukovodstvo RSS.

Primarno su usvojene ostavke dosadašnjeg predsednika Skupštine RSS Dragana Bukvića, kao i predsednice UO RSS Milene Delić. Uz ostavku predsednice UO RSS, razrešen je i UO RSS kojim je rukovodila Delić, shodno članu 78. stav 2.
Na osnovu članova 60. i 61. Poslovnika o radu Skupštine RSS, predlog da se za predsednika Skupštine izabere Radiša Mirić, podnela je Zajednica klubova Super B lige.

"Izuzetno sam počastvovan, ali sa visokim stepenom osećaja odgovornosti s jedne strane. S druge strane, osećam veliku dozu obaveze prema čitavoj rukometnoj porodici u ovoj zemlji, posebno u delikatnoj situaciji u kojoj se naš sport nalazi. Najveći izazov je sačuvati i očuvati rukomet kao sport i sve ono što je njegov krucijalni deo. I kada sam prvi put ulazio u rukomet u okviru SD Radnički, u rukometnom klubu Radnički nije bilo ništa lakše. Okolnosti su bile još gore, ali podići nešto iz pepela bilo je ravno nemogućoj misiji", rekao je Radiša za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Mirić kaže da je pred novim rukovodstvom mnogo posla.

"Krovna organizacija je daleko od takve situacije, ali je bitno da imamo na umu da samo timskim radom i okruženi ljudima koji su pozvani da pomognu Rukometnom savezu, možemo da se izborimo za bolji status i bolji položaj samog sporta, zatim naše organizacije imajući u vidu da rukomet moramo da vratimo među najmlađe, moramo da ga vratimo u škole, jer bez toga ne možemo da se nadamo svetlijoj budućnosti."

Predsedavajući Skupštine Mirić obavestio je prisutne da je u skladu sa Statutom i normativnim aktima dostavljen predlog sa propratnom dokumentacijom kojim se predlaže da se za predsednika Upravnog odbora izabere Nenad Jankov dugogodišnji igrač i rukometni radnik.

"Nije ni malo lako preuzeti RSS u ovom trenutku. Ono što je prvi zadatak jeste svakako konsolidacija, zatim je bitno raditi na stabilizaciji kako bismo vratili zajedništvo u Savez, ali i čitavu rukometnu zajednicu pred predstojeće redovne izbore koji nas očekuju sledeće godine. O unapređenjima ćemo tek govoriti, ali do preciznog plana ću doći zajedno sa novim članovima UO RSS koji su prihvatili poziv jer delimo iste ciljeve i motive u vezi sa rukometnim sportom", izjavio je Jankov.

Za potpredsednike Upravnog odbora imenovani su Ana Živanović, Ilija Labus, Vladimir Mandić i Dejan Stanojević. Za članove UO imenovani su Stefan Vukotić, Jovan Kovačević, Vojislav Bulatović, Branislav Radišić, Aleksandar Marinković, Rastko Stojković.

Ne propustite