Fudbalski tipovi - Od Brazilaca do Estonaca tipujemo za vas

Autor: Lazar Nikolić
subota 15.06.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Bogata ponuda samo za vas.

Povezane vesti

Prelazi

8507 Seattle Sounders - Minnesota United X-1 (4.75)

Sijetl je tim koji možemo prozvati "večiti 2-3". Pa, pogledajte samo njihove rezultate, večita neizvesnost, sedam uzastopnih utakmica gde pada ovaj broj golova. Sve je to zanimljivo, a ako dodamo da i Minesota igra da postigne gol više, jasno je da nećemo gledati zatvorenu utakmicu. Gosti su odlični ove sezone, ali nisu baš u najboljoj formi. Očekivala se pobeda protiv Dalasa koja je na kraju izostala, pa je možda i Sijetl blagi favorit u ovom meču imajući u vidu trenutnu formu. Oni su na svom terenu zaustavili najbolju ekipu Zapada, Solt Lejk, bilo je 1:1, ne vidimo razlog zašto ne bi odigrali tako dobro i protiv Minesote. Probaćemo prelaz, teško da će domaćin voditi na poluvremenu.

1759 Kalju - Flora X2-2 (2.83)

Duel koji možemo nazvati derbijem kola u Estoniji. Kalju igra dobro ove sezone i bili su drugoplasirani sve do prethodnog kola kada su poraženi od Narve, potpuno neočekivano i ubedljivo sa 4:1. I jasno je da ne igraju dobro, čekaju pobedu već dva kola, za razliku od Flore koja ih je pretekla na tabeli i sada je na tri boda više. Četiri vezane pobede "zelenih", igraju poletno, veoma dobro i možda su i blagi favoriti u ovom duelu. Kalju je jednom poražen na svom terenu ove sezone i to od Levadije, bilo je 1:5, a poslednji meč na svom terenu su odigrali protiv Nome junajteda i nisu uspeli da pobede.

1685 Vitoria - SC Internacional RS X-2 (5.50)

"Lavovi" sa Baradaa su očajni ove sezone, svega tri boda, bez ijedne pobede u Seriji A. Ipak, ako gledamo neke "hajlajtse" sa poslednjih utakmica, videćemo da su ozbiljniji nego na startu, Žuventud je bio slabiji na svom terenu od njih, i olako može da se desi da ih krene. Internasional je, sa druge strane, jedna od najozbiljnijih ekipa u Seriji A i dolaze u nevreme za Vitoriju, jer bi čini se, svako drugi više prijao. Gosti su primili samo tri gola od početka sezone (Vitorija je primila 14), imaju najbolju odbranu. Nisu blistali u napadu do sada, ali pitanje je kada će proraditi i jasno je svima da su kvalitetniji tim od Vitorije. Teško će biti za domaćina…

1778 Defensor Sporting - Progreso 1-1 (2.95)

Sporting je tim koji je odigrao odlično završnicu Aperture, a dobro je ušao i u središnjicu sezone pošto je rutinski savladao Maldonado u prethodnom kolu. Da se radi o kvalitetnijem timu od Progresa, to je definitivno, pitanje je samo da li će imati svoj dan, ali ako pogledamo poslednje rezultate čini se da je jasno kao dan da su favoriti u ovom meču. Pa i ako pogledamo dva poslednja meča ova dva tima, videćete da je Defensor Sporting dobio ubedljivo u oba slučaja, a posebno mislimo na utakmicu pre samo mesec dana kada je bilo 1:4. Sada su domaćini i ne očekujemo ništa drugo do pobede.

1758 Parnu JK - Trans Narva X2-2 (2.66)

Posle očajnog starta sezone, Trans Narva igra kao u transu. Kao da se nešto promenilo, kao da su pritisli prekidač i uključili svetlo, dobili su tri zaredom i sa mesta koje vodi u niži rang stigli su do 15 bodova i mesta koje nije tako daleko od gornjeg dela tabele. U poslednja tri susreta su postigli polovinu svojih golova čitave sezone, što dovoljno govori u kakvoj su formi. Parnu je iza na tabeli, pa eto prilike za Narvu da zabeleži još jednu, četvrtu u nizu. Posebno je impresivna bila pobeda protiv Kaljua, trećeplasiranog tima. Valja dodati i to da je Parnu najslabiji domaćin lige sa samo 7 osvojenih bodova iz isto toliko susreta.

Daj gol

1885 Esbjerg - Nykobing Tim1 4+ (3.10)

Esbjerg je uspeo da se plasira u viši rang i da se vraća polako na staze stare slave. Iako ne igraju dobro u poslednje vreme jer su obezbedili odavno plasman, očekujemo da dobiju u poslednjem kolu i ne samo to, očekujemo kišu golova. Petostruki osvajači titule prvaka Danske (poslednji put 1979. godine) se vraćaju polako tamo gde im je i mesto i u poslednjem kolu očekujemo pravu feštu, što golova, što na tribinama. Vreme je da ih ponovo gledamo ne samo u drugom, već i u prvom rangu verovatno za par godina ili što da ne, možda već 2025. godine u avgustu. Sve je na njihovoj strani.

Katanac

1689 Gremio Porto Alegrense - Botafogo RJ 0-2 (1.79)

Botafogo igra odlično na startu sezone i nalazi se na prvom mestu, ali sledi veoma teško gostovanje u Porto Alegreu. Ne smeju sebi fudbaleri Gremija da dozvole još jedan loš dan kod svoje kuće kao onomad kada su poraženi od Bragantina, bilo je 0:2 uz veoma slabu realizaciju domaćina. Ovoga puta znaju na čemu moraju da porade, imaju veoma kvalitetnu ekipu i mogu da pobede trenutno prvoplasirani tim šampionata Brazila. Obično igraju defanzivno kod kuće, ne primaju mnogo golova i naša šansa za ovaj meč je verovatno rubrika "katanac". I jedni i drugi znaju dobro da zaključaju svoj gol. 

8495 Dallas - Saint Louis City 0-1I&0-1II (2.71)

Dalas važi za jedan od najslabijih timova Zapada, ali su nekako uspeli da iznenade Minesotu i da im "otkinu" bod. Nije ni Sent Luis nešto bolji, ovaj tim je u očajnoj seriji rezultata jer poslednjih pet utakmica ima sakupljena dva boda, manje od bilo koga na Zapadu ako gledamo taj period. Ipak, iznenadili su Inter iz Majamija, na opšte iznenađenje, bilo je 3:3, da bi potom odigrali sasvim drugačiju utakmicu protiv Portlanda gde je bilo 0:0. Jasno je da je izlaz iz krize na vidiku, ali nikako  da se desi. Dalas bi to mogao da iskoristi. Šta igrati? Neizvesno će biti i to je sigurno, mi bismo se odlučili za manji broj golova jer je utakmica veoma bitna i jednima i drugima.

Tačan rezultat

1683 Corinthians - Sao Paulo SP 0:1, 0:2, 0:3 (3.97)

Nije to to, jednostavno, za Korintijans. Jedna pobeda u osam mečeva je nešto čime ne mogu da se diče, naprotiv, smatraju da moraju daleko bolje, posebno posle četiri meča gde nisu zabeležili pobedu. Izabranici Tonija Oliveire će morati da odigraju utakmicu sezone ukoliko žele da savladaju Sao Paolo koji je dobio poslednja tri meča bez nekih velikih problema dokazavši da se radi o možda i najkvalitetnijem timu u Brazilu u ovom trenutku. Čini se da bismo mogli da očekujemo pobedu gostiju, Korintijans sa svojim slabašnim napadom verovatno nema šta da traži u ovom susretu jer kvalitet je na strani Sao Paula.

Ne propustite