Informacija iz Rusije - ''Novak je povređen i mora da ide na terapije''

Autor: Darko Mitrović
petak 22.03.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Da li je to razlog što je odustao od Majamija?

AP/Mark J. Terill
AP/Mark J. Terill

Povezane vesti

Posle rane eliminacije na turniru u Indijan Velsu, najbolji teniser sveta Novak Đoković je odlučio da odustane od nastupa na aktuelnom Mastersu u Majamiju i da se okrene sezoni na šljaci narednog meseca.

U svojoj zvaničnoj potvrdi odustajanja od pomenutog turnira on nije naveo konkretan razlog, ali danas iz Rusije stiže nova informacija - da je Novak povređen.

Naime, Novak Đoković je trebalo da prisustvuje jučerašnjoj fudbalskoj utakmici reprezentacija Rusije i Srbije (4:0) u Moskvi, ali se on tamo nije pojavio. 

Dan posle, razlog je otkrio predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev.

''Zaista smo hteli da pozovemo Đokovića, međutim za njega je bilo nemoguće da dođe zbog takmičarskog kalendara. Osim toga, on je povređen i mora da ide na terapije. Sve do skoro nije bilo jasno da li će doći ili ne. Ja sam čak pre nekoliko dana razgovarao sa njegovim stricem. Da nije u pitanju turnirski kalendar, došao bi. Novak je naš prijatelj'', izjavio je Tarpiščev.

Naredni turnir na kome bi Novak trebalo da nastupi je turnir u Monte Karlu koji počinje 7. aprila i igra se na šljaci. Tim turnirom će naš teniser započeti pripremu za Rolan Garos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke