Transfer leta koji bi mogao da propadne, klubovi se ohladili od Osimena. šta je razlog?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.07.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Nigerijac je očekivao više ponuda...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Napoli čeka, Konte je navodno nervozan, ali nema novina kada je u pitanju transfer Viktora Osimena.

Novi trener je Nigerijca izostavio sa utakmice protiv Egnatije, za mnoge je to siguran znač da će Napoli prodati svog najboljeg strelca, ali mnogi smatraju da je transfer daleko, iz nekoliko razloga.

Pre svega, cena je problematična, niko neće platiti klauzulu od 130 miliona. Priča se da bi Napoli spustio cenu na 100 miliona, ali PSŽ ne želi da uloži viđe od osamdeset.

Osimen nije ponovio partije od pre dve godine, povredio se, propustio deo sezone, pa je interesovanje manje od očekivanog. Poređenja radi odigrao je desetak mečeva manje nego pre dve godine i dao 14 golova manje.

Osim povrede, problem je i njegova plata, u Napoliju prima 10 miliona po sezoni i navodno želi gotovo duplo ako se preseli u Francusku. I to je nemoguća misija, u PSŽ ne pomišljaju da ga toliko plate.

Slično razmišljaju engleski klubovi. Arsenal je bio zainteresovan, no, njihova prva meta je, i to ako ode Žesus, Viktor Đokereš sjajni napadač Sportinga. Što se Čelsija tiče, ako treba da plate veliki novac, pre će se odlučiti za Hulijana Alvareza.

Saudijska Arabija?

Za Osimena je to poslednja opcija, ali Arapi ne plaćaju veliko obeštećenje, iako bi mogli bez problema da mu tripliraju platu. Nije ni primamljivo da u 25. godini ode iz Evrope.

Već se zna, Konte želi Lukakua od koga je izvukao najviše u Interu. Ali, ako Osimen ne bude prodat, od Belgijanca izgleda nema ništa. De Laurentis razmatra da ponudi Osimenu da ostane i da ga veže bonusom od prodaje narednog leta. U tom slučaju Afrikanac bi imao motiv da odigra sezonu života, opravda veliki odštetni zahtev Napolija i onda zaradi i novac odnosno procente od onoga što će uzeti Vesuvijani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke