Ako Partizan ostane na drugom mestu, ko bi mogli da mu budu rivali u 1/16 finala LK?

Autor: Darko Mitrović
petak 22.10.2021.
18:59
Izvor: Sportske.net

To se sada čini kao realnost...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je odlično započeo takmičenje u grupnoj fazi Lige konferencija, ali je posle dve pobede u prva dva kola sinoć pokvario utisak porazom na svom terenu od belgijskog Genta rezultatom 1:0.

Sada je Gent usamljen na prvom mestu na tabeli koje obezbeđuje direktan plasman u osminu finala Lige konfrencija, što ne znači da je Partizan bez šansi da se vrati na lidersku poziciju. Međutim, ono što obeshrabruje navijače Partizana je to što je njihov tim sinoć u Humskoj u većem delu meča bio bezopasan i što je Gent mogao i do ubedljivijeg vođstva da golman Popović nije sjajno intervenisao u nekoliko navrata.

Za dve nedelje je novi susret sa istim rivalom, ovoga puta u Belgiji, gde će crno-beli biti lišeni pomoći trenera Stanojevića koji je sinoć isključen. Ako Gent ponovo slavi, ili osvoji bod, Partizanu će ostati borba da zadrži drugo mesto koje donosi plasman u 1/16 finala.

U toj fazi takmičenja sastaće se drugoplasirane ekipe iz grupa Lige konferencija sa trećeplasiranim iz Lige Evrope, a žreb će se obaviti 13. decembra.

Kada bi na kraju grupne faze ostalo isto stanje kao što je sada na tabelama u ova dva takmičenja, koje ekipe bi mogle da budu potencijalni rivali Partizanu?

U pitanju su prilično jake ekipe i atraktivna imena, poput škotskih Seltika i Rendžersa, holandskog PSV-a, engleskog Lestera, turskog Fenerbahčea, austrijskog Rapida, francuskog Marseja ili danskog Mitjilanda koji je sinoć napravio mnogo problema Zvezdi. Naravno, još je rano za preciznije projekcije, ostalo je da se odigraju još tri kola, pa se nadamo da bi Partizan ovu kombinatoriku mogao na kraju da ostavi Gentu, a da se crno-beli u naredna tri kola izbore za prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala.

Mečevi šesnaestine finala igraće se 17. i 24. februara naredne godine, a osmina finala je na programu 10. i 17 marta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke