Dudić: "Osvojio sam sa Veležom kup, ali ovo je veće!"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 18.05.2024.
09:33
Izvor: Sportske.net

Feđa govorio za medije u BiH.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle boda protiv Vojvodine (0:0) u Kragujevcu u četvrtak, Feđa Dudić je dao igračima i sebi slobodno do ponedeljka od kada će se spremati za utakmicu protiv Partizana, a mini odmor je iskoristio da ode do svog Sarajeva. 

Upravo tamo je gledao utakmicu Čukaričkog i Partizana koja je na kraju dala konačan sud da li Radnički ide u Evropu. 

"Sudbina je tako htela, da dođem u svoje Sarajevo i da pratim utakmicu. Nikad teža utakmica za mene, vodio sam ne znam koliko utakmica, ali kad gledaš, kad nisi tu, kad ne zavisiš o sebi... Kad vodim utakmicu, definitivno sam miran i staložen. Ne mogu da vam opišem pod kakvim stresom sam gledao današnju utakmicu jer znam koliko to znači za ovaj klub, izaći prvi u istoriji u Evropu", rekao je Dudić. 

U Kragujevcu se slavilo sinoć, navijači su izašli na ulice, ali pravo slavlje tek sledi. Ipak, nije izgledalo dobro na startu sezone. 

"Onda kad pogledam sve, kad vratim unazad, 24. septembar 2023. godine, moj prvi trening u Kragujevcu. Dolazimo Jaha i ja, moj stručni štab, 16. smo na tabeli, poslednji, imamo samo tri boda. Neka je neverica da li ćeš uopšte ostati, a mi evo kolo pre kraja smo obezbedili Evropu. To je zaista veliko, ne mogu da opišem kolike emocije. Napravio sam sa Veležom veliki rezultat i sa mojim momcima iz Mostara i stručnim štabom, međutim mislim da je ovo veće. Puno je dobrih klubova, veći su budžeti, i klub koji nikad nije izlazio u Evropu... jer Velež je ipak veliki klub, klub sa tradicijom. Sigurno da je ovo nešto veliko. Zvali su me već iz Kragujevca, pravili su slavlje, gledali su zajedno utakmicu u prostorijama kluba. Već se slavi na ulicama, tako da je ovo jedno veliko i neopisivo slavlje", rekao je Dudić. 

Smatra da je ovo najveći uspeh u njegovoj karijeri. 

"Govorim malo pod emocijama, inače sam staložen i pričam onako kako jeste. Ne znam, osvajanje Kupa BiH sa Veležom je veliki trofej, ali ovo, doći u momentu kad je klub na posljednjem mjestu i napraviti ovo što smo mi napravili u ligi koja je super jaka i koja evo daje pet predstavnika u Evropi, mislim da je zaista veliko. Velike zahvale još jednom mom prvom saradniku Adnanu Jahiću koji je dao veliki doprinos, pomoćnicima, celom stručnom štabu koji nas je tamo dočekao, Džekiju, Lazi, Švabi i naravno, svim igračima. Veliko hvala i direktoru i predsedniku Igoru i Slavku koji su stvarno puno radili za ovaj klub, dali doprinos i naravno navijačima, koji su sve vreme bili uz nas", rekao je Dudić. 

Naredni meč je protiv Partizana, Dudićevom timu pobeda donosi četvrto mesto, sve ostalo je pod znakom pitanja jer u poslednjem kolu Vojvodina dočekuje Lučance na svom terenu. 

"Ništa, uzet ćemo malo odmora i onda probati da budemo četvrti. Velika je razlika, jer četvrti ide u drugo pretkolo Evropske lige, dok peti ide u treće pretkolo Konferencijske lige. Sad igramo protiv Partizana koji je osigurao drugo mesto i rasterećen je a mi smo prepuni motiva. Probaćemo da dođemo do pobede da osvojimo četvrto mesto. Veliki cilj je ipak ostvaren, prvi put pričam da je sve nepovezano, jer zaista, veliki je ovo trenutak u mojoj trenerskoj karijeri", rekao je Feđa za portal "Oslobođenje".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke