Ima li Partizan većih problema od ''jugoslovenskog'' u imenu i grbu?

Autor: Darko Mitrović
petak 17.05.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Odjednom je počelo da se priča o promeni imena Jugoslovenskog sportskog društva, ali i grba.

2022 Starsport.rs ©
2022 Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dok je FK Partizan sedam godina bez titule, dok najtrofeniji Vaterpolo klub Partizan godinama tavori daleko od vrha, ophrvan finansijskim i infrastrukturnim problemima, dok KK Partizan pet puta zaredom ove godine gubi od najvećeg rivala, a rukometaši i odbojkaši nagovestili uspon koji tek treba da potvrde naredne sezone, iznenada je kao bitna tema u ''crno-beloj'' sportskoj javnosti izbila promena imena Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, kao i njegovog grba.

Posle najnovije sednice JSD Partizan pokrenut je predlog za debatu o tome da li treba izbaciti prefiks ''jugoslovenski'', a samim tim i promeniti grb u kome je i dalje šest buktinja iz nekadašnje SFRJ.

Svoj komentar na ovu temu je dao prvi čovek JSD i KK Partizan Ostoja Mijailović.

''Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa 'jugoslovensko' iz imena kluba.

Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi'', izjavio je Mijailović, a prenosi ''Informer'' .

Sličan stav izneo je i generalni sekretar JSD Partizan i nekadašnji odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković.

''Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme'', objasnio je Tanasković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke