Milojevićevoj mašini nedostaje još podmazivanja - Kada Hvang namigne, onda sve ide

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.08.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Dvojica debitanata u listi strelaca.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Tekstilac iz Odžaka na stadionu Slavko Maletin Vava u Bačkoj Palanci rezultatom 0:4 (0:0).

Uz dosta muka, sa jasnom slikom neuigranosti, Crvena zvezda je u drugom poluvremenu probila bedem Tekstilca i zahvaljujući kvalitetu koji poseduju, došli su do uverljive pobede. Pobede koja je lako mogla da im isklizne da je tim iz Odžaka bio staloženiji u završnici svojih napada. Sve u svemu, jasno je, mašini Vladana Milojevića potrebno je još podmazivanja.

Vladan Milojević je samom startnom postavom iznenadio imajući u vidu da je počeo sa Nemanjom Stojićem kao liberom, dok su trojku pozadi činili Stefan Leković, Uroš Spajić i Jung-vu Seol. Gelor Kanga je bio povučeniji, a In-beom Hvang nešto ofanzivnije orjentisan. U ofanzivi su se nalazili Felisio Milson levo, Ivanić polulevo, Jegor Prucev desno i Šerif standardno u špicu. Dosta iznenađujuća postavka.

Postavka koja suštinski isprva nije mnogo toga donosila, jer je Crvena zvezda svakako tim koji bi ovde imao inicijativu i posed. Nisu baš lako dolazili šampioni Srbije do situacije da ugroze gol Bojana Braća u prvih 10 minuta, a onda je led probio Mirko Ivanić udarcem sa distance.

Kružila je Crvena zvezda, pokušavala da stvori višak da li po boku ili po centrali, ali nije to prolazilo budući da se Tekstilac vrlo disciplinovano branio. Bez neophodnih predmeta za vid mogla se uočiti neuigranost tima sa Topčiderskog brda. Kao da su još u toku pripreme, što donekle i jeste slučaj jer će se ono najbolje od njih tražiti u plej-ofu za Ligu šampiona. Ali, Vladan Milojević sigurno ne potcenjuje bilo kog superligaškog rivala.

Tek u nekoliko navrata, Tekstilac je pokušao da pošalje loptu duboko, da stvori kontranapad, ali nije bilo uspeha. Nešto konkretniji napadi Crvene zvezde su se intenzivirali od 35. minuta kada je prvo posle oštrog centaršuta Jung-vu Seola malo falilo da Šerif Endiaje poentira. Nekoliko minuta kasnije, isti igrač je sa nekoliko metara promašio zicer posle ubačene lopte sa desne strane od strane In-beom Hvanga i reakcija glavama Uroša Spajića i Mirka Ivanića. Prilika koju je napadač Crvene zvezde prosto morao da realizuje u utakmici u kojoj njegovom timu ne ide, a protivnik je izrazito defanzivan.

Nije mnogo nedostajalo da Crvena zvezda bude kažnjena za taj promašaj kada je pred sam kraj prvog dela meča Jung-vu Seol bio neoprezan, te želeo da vrati loptu glavom svom golmanu, nesluteći da iza leđa vreba Dejan Đurić koji je potom osujećen u stopostotnoj situaciji. Sjajna reakcija nogama Marka Ilića čime je sačuvao gol Zvezde pred odmor.

Milojević uprkos nezadovoljavajućem rezultatu nije menjao ništa na pauzi između dva poluvremena, ali to se vrlo brzo dogodilo. Pripremio je Vladan Milojević dvostruku promenu u vidu Bruna Duartea i Timi Maks Elšnika, a u planu je bilo da teren napuste Felisio Milson i Gelor Kanga. Taman kada je promena trebalo da se dogodi, Felisio Milson na svom debiju postiže gol, jedan od lakših u karijeri. Lopta koju je Mirko Ivanić uputio ka Braću, pravo na nogu novopečenog krila Crvene zvezde odbio je Ognjen Tripković za promenu rezultata.


U 60. minutu dogodio se vid protesta navijača Crvene zvezde zbog hapšenja Srba na Kosovu i Metohiji, a to su izrazili parolom i izlaskom sa tribine, te je meč okončan bez najvatrenijih pristalica srpskog šampiona.

Dok su izlazili sa stadiona, navijači Crvene zvezde taman su imali priliku da vide i drugi pogodak svog tima koji je delo Šerifa Endiajea. Najbolji strelac Zvezde se samo poklonio na oko šest-sedam metara od gola rivala posle idealnog centaršuta In-beom Hvanga. I tu je odbrana Tekstilca koja je bila disciplinovana u prvom poluvremenu, počela da posustaje.


Mogli su domaći da prepolove tu prednost vrlo brzo, ali još jednu stopostotnu priliku za Tekstilac osujetio je Marko Ilić odličnom reakcijom posle udarca rezerviste Stefana Stojanovića. Kada već oni nisu uspeli da možda pokušaju da unesu vid nervoze u redove crveno-belih, Timi Maks Elšnik je rešio svaku dilemu na ovoj utakmici. Slovenac je posle 20 minuta od ulaska u igru na svom debiju bio egzekutor i to u napadu koji je sam povukao, a Šerif Endiaj ga ispoštovao duplim pasom.


U 83. minutu videli smo još jedan momenat genijalnosti In-beom Hvanga koji je piruetom napravio sebi prostorpokraj čuvara, a zatim asistirao Brunu Duarteu za četvrti gol Zvezde ove večeri. Najbolji igrač u Super ligi Srbije bez dileme. Čitav meč, a posebno u drugom delu, kada je bio bliži golu i imao više slobode, postavljao je saigrače, sugerisao im i zaista bio ključ pobede i ovog puta.

Ubedljiva pobeda, ali mora se navesti da se domćin uprkos tome nije obrukao, barem ne na terenu.

Crvena zvezda će u narednom kolu dočekati Novi Pazar, dok će Tekstilac u goste Mladosti iz Lučana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke