Partizan ponižen u dvomeču - Devet golova u dve utakmice, crno-beli idu na Lugano

Autor: Nemanja Janošev
sreda 31.07.2024.
21:53
Izvor: Sportske.net

Težak poraz za Partizan.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su i u drugom meču poraženi od Dinama iz Kijeva. Ovog puta, u Humskoj je bilo 0:3, što ukupno daje 2:9.

Čitava atmosfera oko dvomeča Partizana i Dinama iz Kijeva je bila tumorna iz perspektive crno-belih, posebno nakon  ubedljivog poraza u Lublinu (6:2). Šanse za povratak u revanšu bile su minimalne, ali sportski i fudbalski je bilo nadati se.

Jedno je nadati se sa ozbiljnim kvalitetom, drugo je nadati se sa upitnim kvalitetom jer Partizan definitivno nije pokazao da poseduje tu vrlinu u  utakmicama koje vode u Ligu šampiona. Osam golova na dva meča, potpuna letargija i dekoncentracija i selidba u bitku za Ligu Evrope

Iznenadio je Aleksandar Stanojević odlukom da Milan Lazarević bude klasično krilo u odnosu na njegovu standardnu poziciju. Međutim, nije se to pokazalo kao dobra opcija jer bivši bek Vojvodine nije mnogo doprinosio u ofanzivi u momentima kada je crno-belima bio neophodan brzi gol kako bi eventualno pokušali da unesu nervozu u redove Kijevljana.

Umesto toga, Partizan je u 16. minutu primio pogodak koji će se može svrstati u jedan od komičnijih, a za navijače „parnog valjka“ jedan od tragičnijih. Sevnula je kontra Dinama i taman kada je izgledalo da će Aldo Kalulu raščistiti situaciju i vratiti loptu Aleksandru Jovanoviću, on je pogodio Lenarda Ovusua čije kretanje nije bilo baš sjajno, mada ni odluka Partizanove „petnaestice“ ne može da se okarekteriše iole pozitivnom. Naravno, iskusni Andrej Jarmolenko nije imao težak zadatak za rušenje i ono malo snova crno-belih.

Ništa Partizan nije uradio u fazi napada, niti je Dinamo nešto impresionirao, ali oni su došli da odrade svoj posao i išli su ka tom cilju. Usput su mogli pred kraj prvog poluvremena do novog pogotka, međutim Nazar Vološin nije uspeo da je iskoristi.

U nastavku meča, videli smo stativu koju je pogodio Mateus Saldanja posle dobrog centaršuta Marija Jurčevića sa leve strane, a nešto kasnije je Brazilac opet slično gađao glavom s tim da je ovog puta udarac bio daleko neprecizniji. Bez agresivnosti, tečnosti, taktičkih izvedbi koje bi nadigrale Dinamo makar u određenom periodu bio je Partizan, a usput su teško nasamareni u 68. minutu kada je Svetozar Marković naivno napravio penal, možda i frustriran činjenicom da je njegov tim bio toliko bled u dvomeču sa Ukrajincima.

Kada je plasman dalje za Dinamo već bio odlučen, desio im se nesrećan peh pošto je Maksim Djačuk dislocirao rame i u bolovima je napustio teren te mu je odmah ukazana pomoć prisutnih bolničara.

U finišu meča, Karavaev je posle još jedne kontre preko krila postavio 0:3, što se kratko proveravalo zbog eventualnog ofsajda, ali ispostavilo se da je sve bilo čisto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke