Poledica: "Džajić oduzeo novoj generaciji mogućnost da učini nešto dobro za srpski fudbal"

Autor: Filip Rodic
subota 27.04.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Oštro po predsedniku FSS.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Predsednik fudbalskog sindikata "Nezavisnost" Mirko Poledica je prilikom gostovanja u podkastu "Wish&Goal" govorio o svojoj podršci Nemanji Vidiću prilikom kandidature za predsednika FSS-a i opoziciji izglasanom predsedniku Draganu Džajiću.

"Nismo podržali Nemanju Vidića zato što je on bio kapiten Mančester junajteda. To je čovek koji ima veliki ugled u svetu fudbala, obrazovan, govori strane jezike, intelektualac, školovan, predvodnik nove generacije...U nekoj prirodnoj smeni generacija imate lidera uz tim ljudi u kom je 14 najboljih iz sveta fudbala, nauke, medicine, biznisa sa željom da podeli odgovornost. U televizijskom duelu sa Milovanom Đorićem sam rekao da biramo stolicu u Uefi ili Fifi ili u kafani, aludirajući na sjajnu prohodnost Vidića, kog zna ceo svet za razliku od Dragana Džajića, koji je čovek nekog drugog vremena. Jugoslovenski fudbaler", krenuo je Poledica, pa pojasnio Vidićevo povlačenje:

"Svi članovi skupštine FSS su se već javno izjasnili pre izbora da će glasati za Džajića, tako da bi sam dolazak Vidića samo dao legimitet nečemu što je odlučeno na nekom drugom mestu. Razlog povlačenja je apsolutno opravdan".

Poledica je zatim obrazložio svoje gledište na odluke Dragana Džajića.

"Razočarao sam se u Dragana Džajića, iako ga poštujem kao fudbalsko ime. Razočarao sam se jer je imao životnu priliku da se rehabilituje u narodu, da dođe i kaže: 'Ne, ovo su nove generacije, želim njih da podržim' ", krenuo je Poledica i nastavio:

"Posebno mi smeta što se o njemu govori iz nekog sažaljenja. Ovo je bio njegov izbor. On je taj koji je novoj generaciji oduzeo mogućnost na učini nešto dobro za srpski fudbal. Sa svojom generacijom prijatelja je to uspeo i sa starijim generacijom od moje. Ne postoji međugeneracija, već samo oni koji su tu 50 godina", ističe bivši fudbaler brojnih superligaša.

Dotakao se i Džajićevog aboliranja 2012. godine.

"Abolicija je oprost. U pravnim aktima se smatra za odluku koja se donosi kad postoje indicije i sumnje da je neko lice izvršilo krivično delo. Da li neko aboliran ima moralne vrednosti ima moralne vrednosti da predstavlja bilo koju sportsku organizaciju? Njemu je ova pobeda ustvari anjveći životni poraz. On mnogo bolje poznaje ličnost i karakter Nemanje Vidića nego mi ostali u tom trenutku. Nije on ništa morao, ne bi snosio pravnu posledicu", navodi Poledica i daje zaključak:

"Čovek prošlosti. Ne razume mladog čoveka. Ne razume moderni fudbal, ne govori strane jezike. Nema mogućnost da kao lider učini nešto dobro po srpski fudbal. On je sebe obrukao. Izgubio je autoritet u društvu i to mi je mnogo žao. Ipak je on obeležio neku eru", rekao je Poledica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan
Saturday, 27.04.2024
21:54

Šeki mi je jednom prilikom pričao kao je Džaja cinkario po svlačionici.

avatar
Miloš
Saturday, 27.04.2024
10:35

Sve je lepo rekao, slažem se sa čovekom u potpunosti.