U sledećem kolu kvalifikacija Voša i Radnički 1923 ne smeju da odlažu!

Autor: Milovan Longinov
subota 27.07.2024.
08:16
Izvor: Sportske.net

Iskoristili su do plej-ofa.

2024 Starsport.rs ©
2024 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalski klubovi Vojvodina i Radnički 1923 odložili su svoje mečeve drugog kola kvalifikacija u evropskim takmičenjima, a u narednoj rundi neće imati pravo na to.

Prema pravilima Super lige Srbije, klubovi imaju pravo da učine jednom u prve tri runde kvalifikacija za UEFA takmičenja, a potom još jednom ako se plasiraju u plej-of.

To znači da će između narednih dvomeča u Evropi, Voša i Radnički igrati svoje mečeve sa TSC-om, odnosno Spartakom.

"Klubovi koji igraju kvalifikacije za evropska takmičenja imaju prednost u određivanju termina utakmica. Termini njihovih utakmica će biti usklađeni sa terminima kvalifikacionih utakmica. Takođe, imaju mogućnost odlaganja jedne utakmice u prva tri kola kvalifikacija, kao i jedne u plej-of fazi kvalifikacija", glasi pravilo Super lige.

Podsetimo, Vojvodina je u prvom meču izgubila od Ajaksa rezultatom 1:0, dok je Radnički identičnim rezultatom slavio protiv Mornara. Revanši su na programu 1. avgusta u Bačkoj Topoli i Podgorici.

Ukoliko Vojvodina ne prođe Ajaks, takmičenje nastavlja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, gde su potencijalni rivali Maribor ili Univerzatitea (prvi meč 2:0), a ukoliko Voša pobedi, ide na boljeg iz meča Panatinaikos - Bate Plovdiv (prvi meč 2:1). Radnički u narednoj rundi ukoliko sačuva prednost, ide na boljeg iz meča Pakša - AEK Larnaka (prvi meč 3:0).

Voša ovog vikenda neće igrati protiv Novog Pazara, dok je Radnički 1923 još ranije odložio meč sa IMT-om. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke