Željko Milošević: "Na pragu smo Evrope, a ne možemo u Kragujevcu, mnogo se nerviram..."

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.04.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Legendarni fudbaler Radničkog i Super lige Srbije govorio o Radničkom.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U intervjuu za "InfoKG", nekadašnji kapiten Radničkog iz Kragujevca i čovek koji je zaslužan za velike uspehe tog kluba u periodu od 2009. do 2012. godine, Željko Milošević, istakao je da očekuje "crvene" u Evropi i da su konačno zreli za taj izlazak posle tri sezone u Super ligi. 

"Sad je opasno, ne smemo da se opustimo posle ovog poraza u kupu. Ne smemo da padnemo psihički, ne samo igrači i trener, već i navijači ne smeju da se razočaraju. Ove dve utakmice naredne su jako bitne, Napredak i Lučani se moraju dobiti", rekao je Željko Milošević za "InfoKG.rs".

Napravio je paralelu između njegove generacije koja je ostvarila najveći uspeh u istoriji Radničkog, a to je šesto mesto u Srbiji, i ove generacije koja je trenutno četvrtoplasirana. 

Posebno ga nervira činjenica da ako se izbori Evropa, ne može da se igra u Kragujevcu. 

"Zadnjih par meseci samo razmišljam o tome. Da krenemo od loše stvari koju provlačim zadnjih par meseci. Kada smo u aprilu mesecu bili nestvarno blizu izlaska u Evropu, tad sam ja kao kapiten davao izjave da nije toliko bitno izađi u Evropu koliko je bitno napraviti kontinuitet. Sećam se dobro da sam govorio, da iako izađemo u Evropu, nažalost, moraćemo da igramo u Beogradu. Da mi je neko tada rekao da ću 12 godina kasnije ponovo reći da ako izađemo u Evropu, ne igramo u Kragujevcu, ne znam šta bih pomislio. Idemo u Evropu i opet ne igramo u Kragujevcu. Sve me to nervira. Hoću Evropu u Kragujevcu", rekao je Milošević. 

Na pitanje da napravi paralelu između Filipa Kostića koji je u sezoni 2011-12 nosio dres Radničkog i bio prepoznatljiv po svojoj brzini, i Matije Gluščevića, Milošević je imao iznenađujuć odgovor. 

"Ispašće sad... Da me neko pogrešno ne shvati. Gluščević je talentovaniji od Tučka (Filipa Kostića). Tehnički je prefinjeniji, možda je bolji dribler. "Tuli" je bio klinac koji je slušao. Kad mu nešto kažeš, on te posluša i uradi. Za Kostića sve pohvale. Bukvalno je iskoristio momenat, Radnički je imao uzlet, svoj talenat, svoju brzinu, odličnu levu nogu, centaršut. Iskoristio je uzlet Radničkog da i on individualno uzleti. Lepa paralela, ima priliku Gluščević da napravi odličnu individualnu karijeru", rekao je Milošević. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke