NFL tipovi - Druga nedelja vrvi od uzbuđenja, ali i iznenađenja!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 22.09.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su naši izabrani tipovi za NFL.

Povezane vesti

Druga nedelja NFL sezone nam donosi još više uzbuđenja pa je zato AdmiralBet pripremio odlične kvote i specijale za naredni vikend. U našoj kladionici imate jedinstvenu priliku da se kladite na bacanja, hvatanja i trčanja NFL igrača!

50216 Pittsburgh Steelers – Los Angeles Chargers 1 (1.81)

Prva utakmica Stilersa kod kuće nakon dva gostovanja i dve pobede. Ideja glavnog trenera Majkla Tomlina da prepusti mesto prvog kvoterbeka Džastinu Fildsu se pokazala kao dobra. Definitivno Stilersi zavise mnogo od svoje odbrane jer su obe utakmice zbog toga pobedili. Jako dobro igraju protiv trčanja i to im je glavna snaga. Imajte na umu da je ofanzivni koordinator Čardžersa Greg Roman, čovek koji je godinama vodio Rejvense u divizijskim duelima protiv Stilersa. Tada je imao mnogo bolji tim od Čardžersa na raspolaganju i loše je prolazio u Pitsburgu. Manja povreda kvoterbeka Čardžersa Džastina Herberta ipak ne utiče na to da se on ne pojavi na utakmici ali nedsotatak dobrih hvatača pravi veliki problem. Druga utakmica za redom na gostovanjima za ekipu iz Los Anđelesa a interesantno je to da posle utakmice u Karolini nisu otputovali kući nego direktno u Pitsburg. Hvatač Kventin Džonson je u prethodnoj utakmici uhvatio dva tačdauna ali to zaista nije teško protiv najgore ekipe u ligi. U ovoj utakmici ponovo će odbrana Stilersa dominirati i doneti prvI trijumf na domaćem terenu.

50212 Indianapolis Colts – Chicago Bears over 43.5 (1.88)

Generacijski talenat, kvoterbek Bersa Kejleb Vilijams, je pretrpeo ozbiljne batine u prethodnoj nedelji. Njegova ofanzivna linija nije postojala na terenu. Videlo sa da napad Bersa ništa nije mogao protiv bliceva i odbrane čovek na čoveka. Na sreću Vilijamsa i ekipe Bersa, Koltsi će biti značajno oslabljeni. Jedan od najboljih defanzivaca DeForest Bakner je na listi povređenih a pridružio mu se najbolji kornerbek ekipe Džu Džu Brents. Trebalo bi da igra trčanjem ekipe iz Čikaga konačno proradi a da će Vilijams imati mnogo više vremena za pas igru. Jako je bitno da se pojavila informacija da će veteran Kinan Alen verovatno zaigrati što bi sigurno pomoglo u igri kroz vazduh. Kvoterbek Koltsa Entoni Ričardson mnogo više baca loptu nego što su svi mislili. Očekivalo se dosta više opcija trčanjem, pogotovo ako imate u timu jednog od najboljih trkača Džonatana Tejlora. Tejlor je , što je jako zanimljivo, presedeo većinu četvrte četvrtine u prethodnoj nedelji. Koltsi nemaju više šta da čekaju, moraju da napadnu iz svih oružja. Očekujemo dosta poena na ovoj utakmici pa je naš predlog više poena.

Minnesota Vikings – Houston Texans 2 (1.74)

Neporaženi Vikinzi dočekuju zahuktale Teksanse. Vikinzi su sezonu započeli fantastičnom igrom svog kvoterbeka Sema Darnolda. Najbolji hvatač lige Džastin Džeferson je prošle nedelje postigao tačdaun od 97 jardi i pokazao ko je zvezda broj jedan. U ovu utakmicu ulazi sa istegnućem butnog mišića, ali za njega to ništa puno ne menja. Ofanzivna linija radi odličan posao, igra trčanjem taman koliko treba ali glavna stvar je igra kroz vazduh gde su Vikinzi najbolji u ligi u pve prve dve nedelje. Na drugoj strani je fenomenalni Si Džej Straud koji iz utakmice u utakmicu izgleda sve zrelije. Bilo da je pas ili trčanje Straud je svakako pretnja. Kolins, Digs, Del su glavne mete mladog kvoterbeka i sigurno je da će ih zasipati loptama. Malo zabrinjava povreda prvog trkača Miksona ali Ejkers i Pirs mogu to da nadomeste. U prethodnoj nedelji smo videli odbranu Teksansa kako dominira na terenu, isto očekujemo i ove nedelje. Verovatno će se odbrana bazirati na udvajanju Džefersona i tako pokušati da iz igre izbaci glavnog igrača Vikinga. Hjuston Teksansi su blagi favoriti na ovoj utakmici pa je naš predlog da odigrate na njihovu pobedu.

50215 New Orleans Saints – Philadelphia Eagles 1 (1.66)

Sigurno utakmica koju svi željno iščekuju. Sejntsi koji gaze sve pred sobom i Derek Kar koji ispaljuje projektile. Trkač Alvin Kamara je postigao het trik u prošloj utakmici i ne planira da se tu zaustavi. Mladi hvatač Šahid ponovo postiže poene, a pitanje je trenutka kada će da proradi Kris Olave, sigurno najbolji hvatač u ovoj ekipi. Igra po zemlji ili igra pasom za Sejntse je isto, fantastična ofanzivna linija i fantastična hemija u ekipi. Iglsi dolaze u Luizijanu posle poraza od Falkonsa. Kao što smo pisali ranije, ogroman je gubitak što se Ej Džej Braun povredio pa je jedina prava opcija za pas igru DeVonta Smit. Sekvon Barkli igra odlično po zemlji i verujemo da će Iglsi i dalje forsirati isto. Bez penzionisanog Kelsija ipak nije to ona stara ofanzivna linija plus što će nasuprot sebe imati bedem od defanzivne linije Sejntsa. Sejntsi kod kuće dobijaju ovu utakmicu!

50218 Tennessee Titans – Green Bay Packers 2 (2.08)

Jako čudna ekipa Tajtansa ove sezone. Predvodi ih mladi kvoterbek Vil Levis koji ponekad baš zna neprijatno da iznenadi svoje navijače a I stručni štab. Nema više Dereka Henrija koji je razbijao sve odbrane svojim trčanjem. Izgubili su obe utakmice identičnim rezultatom 24:17 s tim što su uvek u prvom poluvremenu odigrali dobro. Kalvin Ridli se ističe svojim partijama i tačdaunima ali to nije dovoljno. Odlaskom Henrija Tajtansi su doveli solidnog trkača Polarda iz Dalas Kaubojsa i očekivalo se mnogo više od njega iako ima 72 jarde po utakmici i jedan postignut tačdaun. Kornerbek LaDžerijus Snid i sejfti Kvondre Digs su prve zvezde u odbrani, ali dvojica igrača ne čine ceo tim. Tajtansi su u periodu restruktuiranja i ova sezona je očigledno uigravanje za buduće. Kod Pekersa su svi zanemeli kada se u prvoj nedelji povredio Džordan Lav. Ispostavilo se da nije teže prirode i da će uskoro na teren. Njegova zamena Malik Vilis je odradio fantastičan posao na prošloj utakmici, imao je 122 bačene jarde i jedan tačdaun. Uspeo je da istrči solidnih 44 jarde i konstantno pomera lance. Očekivala se velika igra trčanjem što je prvi trkač Džejkobs pokazao. Na kraju 151 istrčan jard ali jednom je i famblirao baš u end zoni. Hvatačke opcije su takve da se ne zna od koga preti veća opasnost. Iz tog razloga će, Votson, Dabs, Melton, Rid i Viks doneti novi trijumf ekipi iz Viskonsina.

50217 Tampa Bay Buccaneers – Denver Broncos h1 -6.5 (1.87)

Sve osim pobede velikom razlikom za Bakanirse smatraće se katastrofom. Bejker Mejfild igra sigurno svoju najbolju sezonu. Njegova omiljena meta u napadu je Kris Gudvin koji predvodi celu ligu kao najviše gađani hvatač. Majk Evans i tajt end Oton takođe igraju sve bolje. Posle odlaska Brejdija u penziju ekipa Bakanirsa konačno liči na tim za plejof. Odbrana će imati, pa možemo slobodno reć, lakši zadatak jer igra protiv ruki kvoterbeka Niksa. Mladi Bo Niks je pokazao da se ne plaši da izvuče loptu i da istrči koliko je potrebno i da poentira. Na njegovu žalost dolazi na noge odličnoj ekipi pa iskreno mislimo da ovde neće imati toliko prostora da pokaže svoje umeće. Kortland Saton je sigurno najveće ime od hvatača Bronkosa koji ima samo 64 uhvaćenih jardi u prve dve utakmice. Igra trčanjem je jako slaba što zbog slabije ofanzivne linije što zbog ne tako dobrih raning bekova. Trener Pejton će biti na velikim mukama ove sezone. Pobeda Tampe se ne dovodi u pitanje.

50219 Las Vegas Raiders – Carolina Panthers h1 -4.5 (1.86)

Rejdersi dočekuju najgoru ekipu ove sezone. Kvoterbek ekipe iz Vegasa Gardner Minšu pokazuje da je sve samo ne nečija zamena i da su ga sa razlogom postavili za startera. Iako na papiru ekipa Rejdersa ne deluje tako ozbiljno oni su u prošlom kolu savladali jednu od boljih ekipa u ligi, Baltimor Rejvense. Ne treba trošiti reči na jednog od najboljih hvatača ikada DeVontu Adamsa koji je sposoban da u svakoj situaciji napravi nešto. Videli smo to u prethodnoj nedelji. Trkač Metison je i u ovoj utakmici postigao tačdaun. Odbrana koju predvodi Maks Krozbi, inače momak srpskog porekla, delovala je dosta dobro protiv Rejvensa. Protiv Pantersa će sigurno imati prilike da se još više uigra. Kod Pantersa je sve krenulo po zlu. Brajs Jang kao prošlogodišnji prvi pik je prebačen na klupu a na njegovo mesto dolazi Endi Dalton. Ne treba puno trošiti reči o njima, dovoljno je pogledati njihovu utakmicu i isfrustriranost cele ekipe. Na žalost sve deluje kao da će biti 0-16 skor. Pobeda Rejdersa!

 50220 Seattle Seahawks – Miami Dolphins 1 (1.46)

Prošla nedelja je donela i prve produžetke u kojima su Sihoksi savladali Petriotse. Teška utakmica za ekipu iz Sijetla a sada im u goste dolazi još jedna odlična ekipa, Dolfinsi. Nije delovalo da će bez prvog trkača Keneta Vokera uspeti da uspostave igru trčanjem ali kvoterbek Đino Smit je to nadomestio pas igrom. Loket, Metkalf i Nđigba su jako kvalitetni hvatači i u odsustvu prvog trkača jako puno lopti će ‘ trošiti ‘ . Smit je čak 44 puta bacao pas protiv Petriotsa. Glavna vest ove nedelje je još jedan potres mozga kvoterbeka Tagovaloe i upitno stanje prve zvezde tima Tajrika Hila. Rezervni kvoterbek Skajler Tompson nije taj kalibar koji može da napravi nešto protiv Sihoksa. Dolfinsi bez Tagovaloe su potpuno druga ekipa a ako tome pridodamo moguć izostanak Hila, ovo je velika šansa za Sihokse.

50223 Dallas Cowboys - Baltimor Ravens 1&over 48.5 (3.85)

Obe ekipe su jako razočarale svoje navijače u prošlom kolu. Kaubojsi su kod kuće doživeli debakl a Rejvensi su poraženi u Vegasu. Kvoterbek Kaubojsa Dak Preskot nije ličio na sebe a znamo da je pre samo nedelju dana postao najplaćeniji kvoterbek u ligi. Njegovih skoro 300 bačenih jardi nije ništa značajno uticalo na konačan ishod, imao je i dve presečene lopte. Si Di Lemb je uspeo da uhvati jedan tačdaun I koliko toliko ublaži poraz. Najviše je razočarala igra trčanjem gde su obojica trkača imala zajedno 50 jardi. Dosta stvari za brigu glavnog čoveka u klubu Džerija Džounsa. Odbrana izgleda dosta lošije nego prošlih sezona a glavni defanzivac Parsons kao da nije onaj stari. Lamar Džekson i Rejvensi su ušli u sezonu kao jedni od favorita a zabeležili su da vezana poraza. Da li su ekipe pročitale Džeksona pa on više nije onaj stari ili šta već, Rejvensi ne deluju kao prethodnih godina. Doveden je Derek Henri je trebalo da dominira trčanjem, ruku na srce ima dva tačdauna na svom kontu, ali oba su bila za po neki jard. Iskočio je u prvi plan tajt end Ajzea Lajkli a Zej Flauers je nagovestio svojim tačdaunom da može na njega da se računa. Nekada granitna odbrana Rejvensa je sve samo ne to i zbog toga verujemo da će Preskot i družina uspeti da trijumfuju uz veliki broj poena na utakmici jer će i Rejvensi dati sve od sebe da poprave utisak.

Ne propustite