Dalasu odbrana donela prevagu, Baksi "šuplji" bez Janisa

Autor: Filip Rodic
subota 27.04.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Minesota na 3-0.

AP  Tony Gutierrez
AP Tony Gutierrez

Povezane vesti

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Los Anđeles Kliperse rezultatom 101:90 u trećem meču prve runde NBA plej-ofa.

Dalas je rutinskom pobedom u prvom meču serije odigranom na domaćem terenu preokrenuo ukupan rezultat i sada vodi sa 2:1 pred novi duel u Teksasu.

Presudna je bila druga četvrtina u kojoj su Maveriksi bili bolji sa 18 razlike, napravivši prednost koju su održavali do kraja meča.

Pokušavali su izabranici Tajrona Lua da susret učine zanimljivijim do kraja, ali u svojim redovima nisu imali nijednog raspoloženog igrača koji bi povukao tim ka preokretu.

Sa druge strane su prednjačili Kajri Irving i Luka Dončić koji je uprkos lošoj šuterskoj partiji (7/25) bio na asistenciju daleko od novog tripl-dabla.

Slovenac je upisao 22 poena, deset skokova i devet asistencija i uz Irvinga koji je zabeležio 21 poen predvodio je svoj tim do novog trijumfa u seriji.

Najefikasniji u timu Klipersa bili su Džejms Harden i Norman Pauel sa po 21 postignutim poenom, a falio je doprinos Pola Džordža i Kavaja Lenarda koji su zajedno postigli samo 16 poena.

Naredni meč igra se u nedelju od 21.30 po srednjoevropskom vremenu i Dalas će imati priliku da dođe na samo jednu pobedu daleko od prolaska dalje.

Indijana Pejsersi su pobedili Milvoki Bakse nakon produžetka rezultatom 121:118 za 2-1 u seriji.

Nakon poraza u prvom meču, Indijana je odigrala dve veoma dobre utakmice u kojima je uspela da dođe do pobeda i bolje pozicije pred nastavak serije.

Veoma uzbudljiv duel odigran je u Indijanapolisu gde je domaća ekipa odličnom timskom košarkom pokvarila sjajnu partiju Krisa Midltona.

Baksi su i ovaj susret odigrali bez najboljeg igrača ekipe Janisa Adetokumba koji se još uvek nije oporavio od povrede i pitanje je da li će biti u stanju da pomogne svojoj ekipi do kraja serije.

Indijana je nakon dobrog otvaranja utakmice imala prednost tokom većeg dela meča, ali se Baksi predvođeni Midltonom nisu predavali i uspeli su da sustignu prednost rivala u poslednjoj deonici.

Imali su domaći tri poena prednosti na šest sekundi do kraja, ali je Midlton pogodio tešku trojku i odveo meč u produžetak.

Tamo je nekadašnji američki reprezentativac pogodio još jednu trojku za izjednačenje na šest sekundi pre kraja, ali je Tajriz Haliburton flouterom uz faul u narednom napadu doneo pobedu Indijani.

Midlton je meč završio sa 42 poena i deset skokova, dok je Demijan Lilard ubacio 28 poena.

Sa druge strane, Haliburton je ostvario tripl-dabl sa 18 poena, deset skokova i 16 asistencija, dok je najefikasniji u redovima Pejsersa bio Majls Tarner sa 29 poena.

Naredni meč igra se u noći između nedelje i ponedeljka sa početkom u 1.00 po srednjoevropskom vremenu.

Minesota je bila ubedljiva protiv Finiksa 126:109 za 3-0 u seriji.

Minesotu je do treće pobede predvodio Entoni Edvards sa 36 poena. Rudi Gober dodao je 19 poena i 14 skokova, dok je Karl-Entoni Tauns ubacio 18 poena i uhvatio 13 skokova.

Najefikasniji u timu Finiksa bio je Bredli Bil sa 28 poena, dok je Kevin Durent postigao 25 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke