Kome je Sferopulos posvetio titulu, šta kaže o 6:0 u pobedama, ali i incidentu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2024.
23:24
Izvor: Sportske.net

Prva reakcija trenera Crvene zvezde posle osvojene titule.

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle završene ceremonije dodele pehara, pred novinare je na pres konferenciji izašao Janis Sferopulos, trener novog šampiona AdmiralBet ABA lige, Crvene zvezde.

''Posvećujem trofej Nikoli Topiću koji je imao nesreću da se dva puta povredi, kao i Stefanu Lazareviću koji je zaslužio da bude sa nama na proslavi trofeja.

Ovaj trofej pripada svakom članu našeg tima i stručnog štaba'', poručio je Sferopulos na početku.

Usledila su pitanja novinara.

Zvezda je usporila igru Partizana, da li je to ključ pobede u večerašnjem meču?

''Osim u prvom meču, važno je što smo ih i večeras zaustavili na 76 poena. U kompletnoj slici, kada gledamo celu seriju, igrali smo dobru odbranu, borili za svaki posed i ta odbrana kojom smo držali Partizan na malom broju poena je glavni razlog pobede.

Mislim da smo ovde došli da igramo košarku. Nije bilo lako igrati jednu za drugom. Videli ste i u Evroligi da to nije jednostavno. Većina domaćih ekipa je izgubila na svom terenu. Mislim da su naši igrači bili mentalno vrlo dobro pripremljeni da odigraju težak meč protiv dobrog tima. Naša koncentracija je bila na najvišem nivou, kao i naša vera.

Istina je da su sve povrede dezorganizovale ekipu. Počeli smo da igramo na jedan način, onda se neki igrači povrede, Hanga nam je pomagao na poziciji plejmejkera iako ne igra na tom mestu. Nije bilo lako, na kraju nas je zadesila i povreda Topića u finalu. ali, tim je pronašao način na koji želi da igra i svako je dao doprinos da podignemo ovaj trofej''.

Šta može da kaže o atmosferiu u dvorani, ali i današnjoj tuči Nanelija i Lazarevića?

''Atmosfera je bila veoma dobra, osim nekih momenata kada su bacani neki predmeti, ali bilo je dobro. Ne znam srpski, pa ne razumem kada navijači psuju, ali to se dešava svuda. 

Što se tiče incidenta, mi smo protiv svakog vida nasilja. Posvećeni smo našem sportu  i njegovoj zaštiti i bilo koja vrsta nasilja je protiv sporta i principa u koje verujemo''.

O seriji 6:0 u pobedama protiv Željka Obradovića...

''Brojke su pre svega za novinare, svaka utakmica je različita, pogotovo u plej-ofu. Za mene je vaćno da odam priznanje igračima, a ako imate igrače koji igraju srcem, to je najvažnije''

Jago je MVP finala.

''On je bio planiran kao treći plej, a zahvaljujući svim povredama je postao prvi. Vredan je član naše ekipe i srećan sam što je dobio MVP trofej. Mislim da ga je zaslužio''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke