Tri puta savladao Željka i Partizan za godinu dana: ''To znači da ja kao trener radim dobro''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.05.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Osim Sferopulosa, još jedan trener iz regiona je imao velikih uspeha protiv najtrofejnijeg evropskog stručnjaka.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kako je počeo, tako je Partizan sinoć i završio sezonu u AdmiralBet ABA ligi. Sada već bivši šampion je krajem prošlog leta bio apsolutni favorit za osvajanje ABA Superkupa, s obzirom da Crvena zvezda nije učestvovala, ali je neočekivano poražen u finalu od SC Derbija i ostao bez već ''viđenog'' trofeja. 

Ta utakmica i taj poraz u poslednjim trenucima ostao je možda kao najbolja ilustracija svega onoga što je Partizan doživeo tokom sezone i u AdmiralBet ABA ligi, ali i u Evroligi zbog načina na koji je gubio veliki broj utakmica. Slabosti koje su tada uočene uporno su se ponavljale i čak je i Željko Obradović bio nemoćan da reši probleme u odbrani pre svega, ali i u organizaciji igre.

Na klupi SC Derbija je tada sedeo 45-godišnji slovenački trener Andrej Žakelj koji je sa ovim timom stigao do prvog regionalnog trofeja, ali je i krajem prošle sezone prilično namučio crno-bele u četvrtfinalu plej-ofa, kada je SC Derbi slavio u Beogradu, a onda umalo i eliminisao favorita.

Žakelj je u toku ove sezone iz SC Derbija prešao na klupu Budućnosti, sa kojom je nedavno u polufinalu plej-ofa AdmiralBet ABA lige uspeo još jednom da savlada Obradovićev Partizan. To se dogodilo u drugoj utakmici polufinala u ''Morači'', kada je Budućnost slavičla sa 74:73, ali je zatim poklekla u majstorici u Beogradu.

Tri Žakeljove pobede za godinu dana u trenerskom nadmudrivanju sa najtrofejnijim evropskim trenerom nisu mala stvar, a na tu temu je pored ostalog govorio i ovih dana u intervjuu za podgoričke ''Vijesti''.

''Onda bi trebalo da sam u Evroligi”, našalio se Žakelj i nastavio:

''Ne gledam puno statistiku. Drago mi je što mogu da se takmičim protiv takvog trenera i da ga na kraju pobedim. Želim svakog da pobedim, pa ni Obradović nije izuzetak. Takmičim se protiv tima, a ne trenera. Želim da pobedi tim, da mi pobedimo. Ali, da, tri puta sam pobedio za godinu, što mene raduje, jer to znači da ja kao trener radim dobro, da napredujem i to je najbitnije. Uz takav rad i pristup će sve ostalo doći'', izjavio je Žakelj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke