ISTORIJA - Dečić prvak Crne Gore, šok pod Goricom!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.05.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Šampionska trka u Crnoj Gori večeras je dobila epilog.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Prvi put u klupskoj istoriji, ekipa Dečića je osvojila titulu prvaka Crne Gore!

Večeras su odigrane utakmice pretposlednjeg, 35. kola šampionata Crne Gore, a Dečić je kao gost savladao ekipu Sutjeske u Nikšiću sa 1:0. Gol odluke je postigao Draško Božović u 35. minutu, a iako su gosti četiri minuta kasnije ostali bez isključenog Ujkaja, uspeli su da sačuvaju minimalnu prednost.

Za to vreme, Budućnost je na svom stadionu ''Pod Goricom'' dočekala ekipu Mornara i doživela šokantni poraz od 1:0, golom Vušurovića u 90. minutu. Mogao je zatim Vasilije Adžić da donese izjednačenje Podgoričanima u nadoknadi vremena, sjajno je izveo slobodan udarac, ali je golman gostiju Popović izvanredno reagovao i zaustavio tu loptu koja je išla u donji levi ugao njegovog gola.

Ne samo što je izgubila sve šanse u borbi za titulu (Dečić sada na vrhu tabele ima šest bodova više), ovim porazom je Budućnost prepustila drugo mesto Mornaru koji ima isti broj bodova, ali i bolji međusobni skor od Podgoričana.

Od osamostaljenja Crne Gore, Dečić iz mesta Tuzi je ukupno sedmi klub koji je uspeo da osvoji titulu prvaka države. Pre Tužana titule u Crnoj Gori su osvajali Budućnost (šest titula), Sutjeska (pet), Mogren i Rudar (po dve), Zeta i OFK Titograd.

Bitna informacija je i da je jedan od nekadašnjih šampiona, Rudar iz Pljevalja večeras ispao u drugu ligu, posle poraza od Jezera (2:1).

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke