Laporta o Ćaviju: "Želim da ostane, poštujem njegovu odluku, ali..."

Autor: Sportske Net
petak 22.03.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Ima još da se igra...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta u intervjuu za "Mundo Deportivo" govorio je o treneru Barselone Ćaviju Ernandezu i njegovogj odluci na napusti klub na kraju sezone. Istakao je da se nada da će tu odluku stručnjak promeniti i da će ostati u Kataloniji. 

“Rekao sam Ćaviju da svi treneri žele da dođu u Barselonu, ali da nećemo razmišljati o drugima sve dok je on tu. Kazao sam mu i da poštujemo njegovu odluku, ali i da igramo sve bolje i da sve izgleda sve bolje”, pričao je Laporta.

Na pitanje da li bi voleo da Ćavi ostane, predsednik Barselone nije oklevao:

“Da, da, da i da. I on to zna. Voleo bih da nastavi i to sam mu davno rekao, još kada je pričao o pritisku. Kazao sam mu da je ovde uvek pritisak. Pitao sam ga kolike su šanse da promeni mišljenje, ali on je nastavio da priča da će na kraju sezone otići, da smo se tako dogovorili”.

Ako Ćavi odluči da definitivno odlazi, psitavlaj se pitanje kakav trener treba Barseloni.

“Imamo jasnu sliku: trener koji dođe moraće da se adaptira na našu strukturu. Ne može Barsa da se menja sa svakim trenerom koji dođe. Barselona je iznad trenera, igrača, predsednika, direktora. Nekada čujem priče da je naš sistem prevaziđen. Ne slažem se s tim. Ne možemo da se takmičimo u trčanju sa timovima koji su fizički jači od nas, ali možemo da držimo loptu”.

Jedan od trenera koji se savršeno uklapaju u sliku o Barseloni je Luis Enrike.

“Luisa jako volim, njegov karakter, ličnost, jako je dobar, svoj i volim takve osobe. Ali, nismo pričali ni sa njim niti sa bilo kojim drugim trenerom, jer poštujemo Ćavija. Ko god želi da dođe u Barselonu moraće da sačeka do kraja sezone”, podvukao je Laporta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke