Mikecu i sestrama Arunović po 200.000 evra od Republike Srbije

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 01.08.2024.
13:42
Izvor: Sportske.net

Prvo zlato za našu zemlju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Za sada, jedina medalja.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Vlada Srbije saopštila je da će dvoje zlatnih sportista sa Olimpijskih igara Zorana Arunović i Damir Mikec, kao i njihov trener Jelena Arunović dobiti nagradu od 200.000 evra.

Prvo zlato za našu zemlju u Parizu doneli su nam strelac i strelkinja Damir Mikec i Zorana Arunović čime su nagrađeni od strane Republike Srbije.

"Naime, Vlada Srbije dodelila je novčane nagrade od po 200.000 evra reprezentativcima u streljaštvu Damiru Mikecu i Zorani Arunović za osvojenu zlatnu medalju u mešovitoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na današnjoj sednici doneta su rešenja o dodeli nacionalnog sportskog priznanja i novčane nagrade sportistima Ivi Obradović, Miloradu Čaviću i Janku Tipsareviću, koje se dodeljuju sportistima, državljanima Srbije u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja".

Dodaje se da su nacionalna sportska priznanja i novčane nagrade predviđeni za osvaje medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama.

Takođe, nagrađuju se i sportisti koji su bili nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su postali osvajači Dejvis kupa ili FED kupa Međunarodne teniske federacije sa navršenih 40 godina.

"Donošenje ovih rešenja su od važnog interesa za razvoj i afirmaciju sporta, bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje što boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji naše države, pa je samim tim od velikog značaja i interesa za Republiku Srbiju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke