Očigledno, puno je dva čuda u dva dana - Košarkašice nemoćne protiv Australije za kraj na Olimpijskim igrama

Autor: Nemanja Janošev
sreda 07.08.2024.
12:42
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv poraz.

FIBA Basketball
FIBA Basketball

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Australije rezultatom 67:85.

Nakon što su juče košarkaši uspeli da se podignu iz mrtvih protiv Australije, košarkašice nažalost to nisu uspele i olimpijski turnir završavaju ubedljivim porazom u duelu protiv istoimene zemlje.

Bilo je evidentno da fizički ne možemo da se nosimo sa Australijankama koje su zaista lako probijale naše blokove, a onda usput pridodale šut za tri poena i počele da beže našim reprezentativkama. Džejd Melburn je maltene bila nepogrešiva kod Australije, Alana Smit ju je pratila i izabranice Marine Maljković nisu imale rešenja u odbrani.

Loše smo igrali u tranziciji na oba kraja parketa. Posle prvog poluvremena rivalke su imale čak 10 poena iz kontri, spram nijednog našeg. Sve to je rezultiralo da Srpkinje prime čak 48 poena u prvom delu meča, što je ubedljivo najviše na čitavom turniru.

Ništa nam nije polazilo za rukom, tražile su naše košarkašice čudo kao juče njihove kolege iz muške reprezentacije, ali u ovoj situaciji je to izgledalo kao nemoguća misija. Na svaki naš pokušaj, Australijanke su imale dva realizovana i razlika se kontinuirano uvećavala. Uspevale su Srpkinje da se pokrenu iz kontri, ali opet je fizička nadmoć Australijanki, uz agresivniji pristup, bila prepreka s kojom nismo mogli da se nosimo. Uz to, naše košarkašice nisu uspevale da iznude dovoljnu količinu faulova, šut nikako nije služio... Tako se već pred ulazak u poslednjih 10 minuta znalo pitanje pobednika.

Najefikasnija u našem timu bila je Jovana Nogić sa 17 poena, 14 je dodala Anđela Dugalić. Kod Australijanki se istakla Alana Smit sa 22 poena i 13 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke