Odbačeni Ertel ima ulogu za Ntilikinu: "Protiv Srbije i SAD ovako neće moći"

Autor: Filip Rodic
utorak 30.07.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Promatra mane i vrline.

EPA-EFE/MARISCAL
EPA-EFE/MARISCAL

Povezane vesti

Jedan od najbolji plejmejkera Evrope na vrhuncu svoje karijere Tomas Ertel analizirao je igru Francuske posle duela sa Brazilom na Olimpijskim igrama.

Iznenadio se ubacivanejm Metju Strazela u prvu petorku, tvrdi da tu treba da upadne novi igrač Partizana Frenk Ntilikina.

"Mislim da treba da ulazi sa klupe. Radije bih stavio Frenka Ntilikinu sa njegovim atletskim, defanzivnijim, višim profilom da bi imao veliku startnu petorku. Posebno sa Nikolasom Batumom na tri i tandemom Rudi Gober-Viktor Vembanjama u reketu. Ovo bi omogućilo da imamo atletsku petorku", rekao je on tokom emisije Prvog tima.

"Geršona Jabuselea bih stavio na četvrku, a Viktora Vembanjamu na peticu, posebno protiv Brazila, koji nema velikog centra da bi došao i igrao leđima. S obzirom na pripreme koje je Geršon odradio, mislim da bi zaslužio da bude u startnoj petorci", navodi Ertel.

Ertel nije uvršten u reprezentaciju posle potpisa za ruski Zenit, što je bio automatski razlog za izopštavanje.

"Kada sam video naš prvi napad na utakmici, dalek šut za trojku, rekao sam sebi: 'U nevolji smo. Previše smo statični i predvidivi'. Dobro, Viktor je mnogo jak, on je vanzemaljac, ali kada budemo igrali protiv velikih timova, poput Srbije, moraju da budu drugi momci da budu ti koji vode“, ističe Ertel i dodaje:

"Imam utisak da Viktor zauzima toliko prostora u timu i sistemu da to malo isključuje ostale igrače. Izdržali smo protiv Brazila. Ali to neće funkcionisati protiv velikih timova kao što su Srbija ili tim SAD“, kaže Francuz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke