Gocić: ''Zar da se navija za Pro Reko protiv Novog Beograda?! A tražićete rezultat od reprezentativaca''

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Trener Novog Beograda otvorio dušu po završetku fajnal-fora na Malti.

BETAPHOTO/VK Novi Beograd/Miodrag Todorovic
BETAPHOTO/VK Novi Beograd/Miodrag Todorovic

Povezane vesti

Novi Beograd ni ove sezone nije uspeo da se domogne titule prvaka Evrope. Na završnom turniru na Malti zauzeo je četvrto mesto, posle poraza od novog evropskog šampiona Ferencvaroša, a onda i od Olimpijakosa u borbi za treće mesto.

Svoje utiske sa ovog završnog turnira je u razgovoru za ''Sportklub'' izneo trener Novog Beograda i naš proslavljeni reprezentativac Živko Gocić koji nije krio ogorčenje zbog odnosa koji mnogi ljubitelji vaterpola u Srbiji imaju prema njegovom klubu, iako Novi Beograd već tri godine uzastopno dolazi u samu završnicu elitnog evropskog takmičenja. 

''Nismo uspeli da iskontrolišemo emocije posle poraza u polufinalu. Olimpijakos nije briljirao, ali je bio bolji. Što se nas tiče, mislim da nije mala stvar tri puta uzastopno biti na finalnom turniru Lige šampiona. To se u Srbiji ne ceni na način na koji bi trebalo. 

Potenciraju se neke druge stvari i to nije u redu. U Novom Beogradu igraju mnogobrojni reprezentativci Srbije, a onda će ti isti mediji tražiti od istih tih reprezentativaca da se bore za vrhunske rezultate za mesec dana na Olimpijskim igrama i postavljaće pitanje zašto ih nema.

Inače, mogli smo više. U polufinalu nije igrao Jakšić, tokom meča je isključen Filipović. Ne želim alibi, ali su to stvarno problemi sa kojima se teško izboriti, posebno kada sa druge strane imate vrhunskog rivala. Novi Beograd je jedini predstavnik Srbije na finalnom turniru Lige šampiona i to mora da se ceni, a posle ćemo da navijamo za reprezentaciju. 

Imam ime i prezime, mnogo toga sam postigao kao igrač i kao trener, svi pravimo greške, ljudi smo od krvi i mesa, ali da se navija za Pro Reko ili Ferencvaroš protiv Novog Beograda, to ne zasluže neki komentar'', poručio je Gocić.

Ne propustite