Novi NFL spektakl, udariće Džetsi na Petriotse!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 19.09.2024.
21:30
Izvor: Sportske.net

Treću nedelju NFL-a u takozvanom "Thursday Night Football" terminu otvaraju ekipe Njujork Džetsa i Nju Ingland Petriotsa.

AP Photo/George Walker IV
AP Photo/George Walker IV

Povezane vesti

Džetsi će svoju prvu utakmicu kod kuće odigrati protiv rivala iz istočne divizije AFC-a u noći između četvrtka i petka od 02.15 po centralnoevropskom vremenu. Sve oči će biti uprte u kvoterbeka Džetsa Arona Rodžersa jer on živi za prajm tajm utakmice kakva je ova. U svojoj karijeri odigrao ih je devet i ima skor od osam pobeda i jednog poraza. 

Bacio je čak 30 tačdauna i samo četiri presečene lopte, nije potrebno reći da uživa u ovakvim utakmicama. U prethodne dve nedelje ekipa iz "Velike Jabuke" ima polovičan uspeh, poraz u San Francisku i pobeda nad Tajtansima. 

Protiv Tajtansa smo videli neke novine. Ruki trkač Brelon Alen je postigao dva tačdauna, a znajući da pored njega na toj poziciji igra i Bris Hol to može biti dobitna kombinacija za čitavu sezonu. 

Zbog jako dobre produktivnosti trkača moraće fokus Petriotsa malo da opadne na čuvanju hvatača. Geret Vilson, Alen Lazar i Majk Vilijams će imati dosta prostora protiv sekonderija Petriotsa. Defanzivno je ekipa Džetsa izgledala mnogo bolje nego u prvoj nedelji protiv Fortinajnersa. Na ovoj utakmici će se truditi da zaključaju trčanje Petriotsa jer protiv pas igre imaju jedan od najboljih, ako ne i najbolji sekonderi u ligi koji predvodi Sos Gardner. Ogromno pojačanje će biti i povratak Majkla Kartera na poziciji kornerbeka dok je Di Džej Rid i dalje pod znakom pitanja.

Kvoterbek Petriotsa Džejkobi Briset je na prethodne dve utakmice imao svega 58% kompletiranih dodavanja i 270 jardi. Čini se da je njegova igra trčanjem bila produktivnija jer je imao 83 osvojene jarde. Prvi trkač ekipe Remondre Stivenson ima 100 istrčanih jardi po utakmici. Protiv odbrane koja se na to sprema moraće mnogo više da pruži kako bi svoju ekipu ostavio u igri. 

De Mario Daglas je najeksplozivniji i najbolji hvatač u ekipi a u prethodne dve nedelje imao je svega tri pasa upućena ka njemu. Prošle sezone je sakupio najviše jardi od svih hvatača u ekipi a i u predsezoni je dominirao. Da li je do ofanzivnog koordinatora ili Briseta, to ne znamo, ali smo sigurni da Daglas mora biti meta broj jedan kada je igra kroz vazduh u pitanju.

Neverovatna činjenica kod Patriota je da su sva petorica startnih ofanzivnih linijaša pod znakom pitanja za večerašnju utakmicu a rangirani su kao druga najgora ofanzivna linija u ligi. Ne sećam se da se nekada u skorije vreme nešto slično desilo a na njihovu žalost već sledeći vikend gostuju Fortinajnersima. Problemi Petriotsa ne prestaju sa ovim, startni end Džermejn Džonson se povredio prošle nedelje i propustiće čitavu sezonu. 

Ono što je dobro kod ekipe iz  Masačusetsa je defanzivna linija koja i bez Džonsona može da pokvari planove Rodžersu. Džavon Bentli i Dejvon Godšo su izvrstan par lajnberkera i videlo se to na prethodnim utakmicama. Na veliku žalost, i Bentli je završio svoju sezonu, ali Rekvon MekMilan je dostojna zamena za njega. Najbolji kornerbek u ekipi Kristijan Gonzales će imati pune ruke posla, moraće još neko od njegovih saigrača da iskoči na utakmici.

Prajm tajm Rodžers protiv ranjenih Patriota, nedelja br. 3 može da počne!

AdmiralBet je za sve ljubitelje NFL-a pripremio posebne opklade vezane za igrače, a njih možete odigrati i na sajtu AdmiralBeta.

Ne propustite