Beton i mešalica - "Sigurica" od 1.82!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 07.05.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Predlozi za vas...

Povezane vesti

Beton

9154 Wil - Baden 1 (1.60)

Baden je već ispao i mada Vilu meč ne znači puno, gosti praktično igraju sa klincima, čekaju kraj sezone, izgubili su šest mečeva u nizu, primili 20 golova, dali tek jedan. Trpe katastrofe, a poslednji tim koji su iznenadili bio je baš Vil kod kuće. Sada tim iz okoline Sent Galena ima šansu da se revanšira, oni su ekipa iz sredine tabele, svojevremeno su pre dvadesetak godina osvojili kup, ali i ispali iz lige. Sada su vlasnici Turci, nemaju neke veće ambicije, klub je uvek važio kao idealan za razvoj mladih igrača...

7571 Palestino - Flamengo 2 (1.49)

Veliki Flamengo će u čileansku prestonicu, Palestino prvi put u ovoj deceniji igra u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Tukli su kolumbijski Milionarios pa će Brazilcima to biti dovoljna opomena, Ne blistaju, sapleli su se protiv Bolivara, ali tamo je veći pritisak (i nadmorska visina) nego u Čileu. Flamengo je osvojio "Karioku", ne igraju dobro dosta nedostaje suspendovani Gabigol. Pedro je glavna uzdanica u napadu, doveli su i Urugvajca de la Kruza iz Rivera, tim je jači nego prošle sezone, na klupu je stigao Tite doskorašnji selektor Brazila. Dosta je kritika na njegov račun nakon prvih pet kola Serije A, odoleli su za vikend u Braganki protiv Red Bul Bragantina. Pritisak u Santjagu nije veliki, suvi kvalitet bi trebalo da odluči meč.

8794 Cuiaba - Metropolitanos 1 (1.23)

Ovde ne bi trebalo da bude problema za debitanta u južnoameričkim takmičenjima Kujabu. Dotakli smo se ovog meča u najavi kola u magazinu (i priči o Nasionalu), ekipa iz Mato Grosa sa ivice Amazonije prvi put nastupa u Sudamerikani, uvek važe za negostoljubiv teren i mada će posle lošeg starta u prvenstvu (na dnu su tabele) opstanak biti prioritet, sigurno je da su mnogo kvalitetniji od Metropolitanosa. Gosti stižu iz Karakasa, ovaj tim iz Venecuele je izgubio sva tri meča u dosadašnjem toku Sudamerikane, Kujaba ih je tukla u gostima lagano, pa ne bi trebalo da ima problema. Brazilski tim se dobro pojačao, ali im je potrebno vreme da uklope nove igrače, bolji su nego što tabela Serije A pokazuje nakon prvih nekoliko mečeva.

7429 America MG - Vila Nova 1 (1.82)

"Zečevi" su pre par godina igrali u Kopa Libertadores, osvojili dve državne titule u Mineiru u tri godine i onda prošle sezone ispali iz lige kao kofer. Veliki šok za Ameriku koja jasno želi što pre da se vrati u elitu. Sačuvali su nekoliko iskusnih igrača, doveli par na pozajmicu iz većih klubova, projekcija je da su favoriti za promociju. Imaju jednu pobedu i dva remija na startu, za vikend su se vratili iz izgubljene pozicije protiv Šapekoensea u gostima. Ali, uvek timovi koji ispadnu imaju problem da se naviknu na standarde nižeg ranga. Ipak, očekujemo da u Belo Horizonteu Amerika bude surova. Dolazi im sredinom nedelje Vila Nova, "Tigrovi" iz Gojanije su stabilan drugoligaš, ali bolje igraju kod kuće. Upravo ih je slaba forma na gostovanjima u prošlom prvenstvu, pogotovo tokom drugog dela koštala borbe za elitu. Kako prvenstvo odmiče, kvota na pobede Amerike kod kuće biće sve manja.

MEŠALICA

1448 Osnabruck - Schalke GGI (3.77)

Osnabriku je potrebno čudo da bi se spasao u poslednja tri meča sezone. Ekipa iz donje Saksonije se nije snašla u Cvajti posle promocije prošlog proleća, pa će ponovo u treći rang. Nekako se može reći da su jo-jo klub, u korona sezoni su preživeli, pa ispali, sada nisu uspeli da se održe. Šalke je tigar od papira, loša godina za velikana iz Gelzenkirhena, na kraju će turbulentna sezona u kojoj su smenili trenera nekako biti privedena kraju. Ali, nije gotovo, makar ne matematički. Pobeda bi ih odvela u luku spasa. Svakako da neće ništa taktizirati, a ni Osnabrik nema razloga da puno vodi računa o odbrani, pa očekujemo efikasnu utakmicu od samog početka.

8025 Ethnikos Achnas - AEL Limassol GGI (3.51)

Kiparski plej-aut je promašio svrhu, ali je raj za golove. Nema nikakve neizvesnosti, poznata su tri putnika u niži rang. Pljušte golovi, u Ahni se igra za utisak, obezbedili su opstanak što je za ekipu sa grčko-turske granice razdvajanja bio jedini cilj. Prošlo kolo su odigrali 3:3 sa Apolonom, sada im dolazi AEL, pomenuti timovi su najpoznatiji i najjači u ovoj grupi za ispadanje. Nema nikakve dileme da će se igrati spuštenih rukavica, očekujemo baš dosta golova i AEL za koji igra naš Srnić je u poslednje vreme akter nekoliko efikasnih mečeva.

8797 U. Catolica - Union La Calera x-1 (3.95)

Da ne pomešate ovo nije mnogo poznatija Univerzidad Katolika iz Čilea, već ekvadorski klub istog naziva iz Ekvadora. "Kamarate" su odlične poslednjih sezona, ekvadorska liga je zbog velikog broja talentovanih igrača jedna od kvalitetniji u regionu, a svakako da je prednost igranje pod oblacima u Kitu. Teško će se Čileanci iz Valparaisa snaći na ovom gostovanju, Kalera je mali klub, mada su kod kuće održali "nulu" sa Kruzeirom. Ekvadorci su dobili pre par nedelja Union na čileanskoj obali, kod kuće su još veći favoriti, mada bi bunker gostiju mogao da izdrži do poluvremena.

8952 Olympiacos - Aston Villa GG&3+ (1.84)

Olimpijakos igra istorijsku sezonu, Pirejci su nadomak ogromnog uspeha posle senzacionalne pobede u Birmingemu. Doneli su u Atinu 4:2, i sada treba završiti posao. Grci su baš nepredvidivi, izbacili su Fener, pre toga bili u izgubljenoj poziciji posle 1:4 na "Karaiskakisu" protiv Makabija. Žestoko su uzvratili i neočekivano prošli dalje. Španac Mendilibar je osvojio evropski trofej sa Seviljom, Emeri se jasno, ne samo sa Seviljom naosvajao trofeja u Evropi. Nije još ništa završeno, sigurno da će Olimpijakos čuvati stečeno na "Vila Parku", ali Englezi nemaju šta da čekaju, napašće od početka.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak