Fudbalski tipovi - Može li Voždovac do čuda?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.05.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

 Prelazi

5155 Panevezys - Kauno Zalgiris X-1X (2.68)

Daleko je Panevežis od dobre forme na početku prvenstva, očigledno je da nisu dovoljno dobri za nešto više i ukoliko se ne probude u narednom periodu, očekuje ih grčevita borba za opstanak. Sa druge strnae, Kauno igra toplo-hladno, izgubili su gradski derbi u prethodnom kolu, zapravo najslabiji su tim u prvenstvu po broju osvojenih bodova na gostovanjima i to je ona šansa koju vidimo za Panevežis. Nekako je remi najrealnija opcija, ali nećemo isključiti i pobedu domaćina.

2013 Vozdovac - Radnik Surdulica 1-1 (1.71)

Teško da ćete pronaći utakmicu gde očekujemo sigurnijeg "keca". Voždovac je ekipa koja je bila u jednom trenutku blizu plej-ofa, a sada su nadomak Prve lige Srbije i ukoliko Pančevci zabeleže makar remi u Ivanjici, jasno je da ispadaju. Pored njihovog poraza, Voždovac mora da dobije Radnik koji je odavno prežaljen. Surduličani su odigrali tvrdo protiv Spartaka u prethodnom kolu, ali Subotičani su odavno obezbedili opstanak i u glavama su na zasluženom odmoru. O odmorima razmišljaju i fudbaleri Radnika, dok se Voždovac nada borbi u baražu i daće sve od sebe da dobije ovaj meč.

4176 Deportes Iquique - Colo Colo X-2 (5.55)

Najveći čileanski klub je u dobroj formi, vreme je da se uzdignu dodatno da tabeli, ali imaju veoma težak zadatak ovoga puta protiv Deportesa. Domaćin je trećeplasirani tim na tabeli sa bodom više u odnosu na protivnika i biće ovo duel najboljeg napada (Deportes) i jedne od najboljih odbrana u šampionatu (Kolo Kolo). Samo jedan remi u poslednjih pet mečeva za Kolo Kolo, i taj remi protiv Kobresala su odigrali dobro i imali više od igre, pa nisu zaslužili da osvoje samo bod. Čini se da je gost blaži favorit, a ono što valja napomenuti jeste da je u poslednja tri meča ove dve ekipe bilo samo 4 postignuta gola.

Daj gol

2055 Sivasspor - Kayserispor 3+ (1.72)

Kajzeri je obezbedio opstanak, Sivaš će ostati u sredini tabele i jasno je da je ova utakmica bitna samo za određivanje konačnog plasmana u turskom šampionatu. Kajzeri je, otkako je bilo jasno da će teško ispasti, u nešto slabijoj formi, mada su imali i teške mečeve iza sebe poput onog protiv Fenera i žele svakako da trijumfalno završe sezonu. Sa druge strane, Sivaš je ekipa koja je takođe imala dva duela u prethodna tri kola protiv ekipa iz samog vrha, nekako je realnije da dobiju ovu utakmicu i mi verujemo da će biti dosta golova, ako ništa drugo.

2118 Lugano - Servette GG&2+I (2.81)

Nema više nikakve dileme. Zahvaljujući porazima u prethodnom kolu i Lugana i Serveta, i jedni i drugi su sigurni na svojim pozicijama, pa ćemo Lugano gledati od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (zajedno sa Partizanom, ali ne mogu jedni protiv drugih jer nisu nosioci), a Servet u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dakle, još jedan u nizu revijalnih mečeva poslednjeg kola različitih prvenstava, mečeva koji apsolutno ništa ne donose osim prestiža i jasno je da su igrači i jednog i drugog tima mislima na zasluženim odmorima. To može da znači golove, biramo ovakve utakmice, GG je realnost. Potražili smo nešto jaču kvotu, očekujemo od starta da se krene ofanzivno.

1225 Rayo - Athletic Bilbao Tim2 2+ (2.12)

Bilbao je definitivno petoplasirani tim španskog prvenstva i nećemo ga gledati ni u uzlaznoj, ni u silaznoj putanji nakon ovog kola. Rajo, koji je u jednom trenutku bio kalibar za Evropu, nije uspeo, naprotiv, igrali su slabo drugi deo sezone i na kraju se čak borili i za opstanak koji su obezbedili pre par kola i sada mirno dočekuju poslednje kolo. Nije im isto da li će završiti na 17. mestu ili eventualno na 14. u prvenstvu, imaju dobre šanse i jasno je da će napasti Bilbao koji, uprkos činjenici da nema nekog velikog motiva, dolazi da igra fudbal i da se časno oprosti od sezone. Golovi su nam realnost, iako Rajo nema neki ubitačan napad.

1226 Real Madrid - Real Betis 4+ (1.98)

Poslednji pripremni duel Real Madrida pred veliko evropsko finale, finale Lige šampiona. Jasno je da će kalkulisati Karlo Anćeloti i da neće izvesti najjači sastav, titula je odavno osvojena, dok je Betis definitivno sedmoplasirani i neće moći ni gore, a ni dole. Prilika za dokazivanje mnogih, i u jednom i u drugom timu, ove utakmice su definitivno one na koje treba igrati na veliki broj golova jer niko nema šta da izgubi. Naravno, Real je u ovakvom odnosu snaga favorit, neće Anćeloti tek tako dopustiti poraz pred finale LŠ koji bi narušio donekle i atmosferu u ekipi. Očekujemo pobedu domaćina, ali pre svega, dobar broj golova.

1970 Leuven - Westerlo 2+I&2+II (4.05)

Nemaju domaći nikakve šanse, baš kao ni gosti, biće ovo jedna u nizu revijalnih utakmica, praktično prijateljskih, jer ništa ne odlučuju, igra se za prestiž, za trijumfalan završetak sezone, za navijače. U takvim okolnostima treba očekivati veliki broj golova, iako ne možemo reći da je to bio slučaj za oba tima. Vesterlo je sa nešto slabijom odbranom, definitivno će popustiti i ovoga puta, svakako ne treba očekivati tvrdu i ono što mi zovemo "prava prvenstvena utakmica". Po dva gola u svakom poluvremenu, nije loša kvota, naprotiv.

Katanac

3551 Central Coast Mariners - Melbourne Victory 0-1I&0-1II (2.41)

Veliko finale A lige, Marinersi su blistali tokom ove sezone i kao nosioci stižu u finale gde će ukrstiti koplja sa Melburnom. I pored činjenice da neće igrati Kuzevski, Smit i Tores, činjenica je da su Marinersi kvalitetniji tim i da su blagi favoriti u ovoj utakmici. Ipak, svaka njihova prethodna utakmica u poslednje tri godine je bila veoma neizvesna, poslednju je dobio upravo Central koust sa 0:1, prethodne dve su završene remijem, a poslednju pobedu Melburn je zabeležio u martu prošle godine sa 2:0. Očekujemo ne više od dva gola u 90 minuta.

Tačan rezultat

2182 Bregenz - Admira 1:0, 2:0, 3:0 (7.15)

Solidna forma Admire u "Cvajti", ostalo je još jedno kolo da se odradi, u prvom smislu te reči. Ipak, Bregenc ima cilj, opstanak, u problemu su pred poslednje kolo jer Dornbirn ima isti broj bodova i igra na gostovanju drugoplasiranom Ridu. U međusobnom duelu (koji odlučuje o tome ko ostaje u ligi u slučaju istog broja bodova) Bregenca i Dornbirna koji imaju isti broj bodova u ovom trenutku bolji je Bregenc, pa bi pobedom u ovom meču završio posao u poslednjem kolu. Biće interesantan meč, ali očekujemo pobedu domaćih koji će dati sve od sebe da pokažu kvalitet.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak