Partizanovih pet poraza u nizu - Nije prvi put, evo kada se to još desilo!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.05.2024.
20:19
Izvor: Sportske.net

Doduše, postoji mala razlika, ali suština je ista.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizanovo košmarno proleće!

Teško da je iko mogao da pomisli da će Partizan doživeti ovakav brodolom posle osvojene jesenje titule i pobede nad Crvenom zvezdom u prvom ovosezonskom derbiju, mada je i tada Zvezda važila za prvog favorita u trci za titulu.

Međutim, od onog poraza od Čukaričkog na Banovom brdu (3:2) na kraju preliminarnog dela sezone Partizanova kola su ubrzano krenula nizbrdicom.

Usledila su dva vezana poraza od Zvezde (3:2 na startu plej-ofa, pa 2:0 u polufinalu Kupa Srbije), a onda i još dva poraza na svom terenu - 1:2 protiv TSC-a i 2:3 večeras protiv Vojvodine.

Posle svega ovoga mnogi navijači Partizana se pitaju da li se to ikada ranije dogodilo crno-belima?

Gledajući arhivu Partizanovih rezultata, dolazimo do sezone 1988/89, kada su crno-beli takođe imali mnogo problema, ali u onoj nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi.

U to vreme je važilo pravilo da se za pobedu dobijaju dva boda, a u slučaju nerešenog rezultata izvodili su se penali, pa ko bude bolji u ''penal-lutriji'' osvojio bi jedan bod, a poraz na penale je praktično bio jednak porazu u regularnih 90 minuta, jer se u oba slučaja ne bi zaradilo ništa.

I, upravo u to vreme, krajem osamdesetih, Partizan je nanizao pet poraza u šampionatu Jugoslavije, od toga dva na penale, a još tri u regularnom toku mečeva.

Taj niz je počeo porazom crno-belih na penale u Humskoj od Spartaka (1:1-4:5), 27. novembra 1988, a nastavljen je porazom od Radničkog u Nišu sa 3:1, da bi zatim usledio još jedan poraz u Humskoj na penale, ovoga puta od zeničkog Čelika (2:2-12:13).

Četvrti Partizanov neuspeh u tom nizu bio je poraz od Vojvodine u Novom Sadu sa 3:2, a peti od Slobode u Tuzli rezutatom 1:0. Neslavni Partizanov niz prekinut je na Koševu protiv Sarajeva, pobedom na penale 5:4 (0:0 u regularnom toku meča), a onda je u Humskoj pao splitski Hajduk, golom Vladislava Đukića za 1:0.

Partizan je tada prvu polusezonu završio tek na 12. mestu, ali je na proleće zaigrao bolje i uspeo je da se probije do šestog mesta na tabeli. Mnogo problema je te jeseni imala i Zvezda, ali je u drugom delu sezone takođe bila mnogo bolja i završila je na drugom mestu iza šampionske ekipe Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke