Slovenci maštaju o Vošinom budžetu, "staru damu" čeka barem 7.000 navijača!

Autor: Milovan Longinov
sreda 07.08.2024.
20:49
Izvor: Sportske.net

Voša spremna za Maribor.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine večeras su odradili poslednji trening pred prvi duel sa Mariborom. Slovenački mediji tvrde da je Vojvodina favorit u ovom dvomeču.

Pre treninga, na konferenciji za štampu na kojoj nisu prisustvovali domaći mediji, govorili su Božidar Bandović i kapiten Njegoš Petrović, a iz njih se mogla osetiti pozitivna enerigija i pritajeni optimizam. 

Za Bandovića pozitivan rezultat je pobeda, jer Vojvodina uvek ide na trijumf, ali ističe i da sve zavisi i od toka utakmice.

"Mi smo Vojvodina i uvek idemo na pobedu uz dužno poštovanje protivniku. Naravno, zavisiće mnogo toga i od toka utakmice. Naš cilj je svakako da pobedimo ako je to moguće", rekao je Bandović. 

On je takođe dodao da porazi od Ajaksa i Čukaričkog ne mogu da poremete njegove igrače.

"Pobednički mentalitet i prevazilaženje prepreka, moraš da budeš snažan i hrabar da pređeš sledeći korak. Mi se spremamo i ne razmišljamo o onome što je bilo, učimo se na greškama, bez obzira i da pobedimo ili izgubimo, za sledeći meč se pripremamo jednako. Neću dozvoliti ni ja kao trener ni igrači bilo kakav pad", naglasio je Bandović. 

Kapiten Petrović je istakao da Vojvodina mora da ode stepenik više u odnosu na Ajaks ako želi da pobedi Maribor.

"Ne mogu da kažem da bi ritam sa „Johan Krojf arene“ bio dovoljan, jer moramo da odemo stepenik više ako želimo da pobedimo Maribor", rekao je Petrović.

Što se tiče stadiona "Ljudski vrt", na treningu se moglo čuti nekoliko puta "teren je odličan" i sa lica mesta deluje impresivno. 

Domaćin nam je rekao da se očekuje poseta od sedam do osam hiljada ljudi, s obzirom na to da je "grad poluprazan zbog perioda godišnjih odmora". 

Zanimljivo je i to da su slovenački mediji danas o Vojvodini rekli da "ima budžet o kom Maribor koji samo može da sanja", te da je ekipa potpuno rekonstruisana tokom 2024. godine. Portal Nogomania kaže da je Vošin budžez za ovu sezonu udvostručen. 

"U ovom trenutku, Vojvodina ima jasnu ideju i sistem igre na kojem će Božidar Bandović insistirati, dok su tokom prelaznog roka uradili dosta posla na podizanju kvaliteta tima i proširenju igračkog kadra za novu sezonu.

Procenjuje se da Novi Sad ima budžet od oko 15.000.000 evra za ovu sezonu, što je skoro dvostruko više nego u prethodnom takmičarskom ciklusu. Sredstva su uložena u igrački štab, a najvažnija akvizicija je kupovina ugovora Njegoša Petrovića iz španske Granade za oko 800.000 evra", piše Nogomania.

Slovenački mediji jednoglasno ističu da je Vojvodina favorit, ali da Maribor svakako ima svoje šanse.

"Sve u svemu, kada saberemo i oduzmemo, Vojvodina ima prednost u duelu sa Mariborom, ali "ljubičasti" nisu bez opcija i prilika da uđu u plej-of za Ligu konferencija", pišu Slovenci. 

Iz Maribora: Milovan Longinov

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke