Terzić: "Neka živi Zvezda, neka živi Srbija!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 11.06.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Predsednik sportskog društva crveno-belih održao opširan govor.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sportsko društvo Crvena zvezda danas je održalo redovnu sednicu Skupštine na kojoj je govorio predsednik crveno-belih, prvi čovek fudbalskog kluba, Zvezdan Terzić.

On se u dugačkom izlaganju posle videaa u kojem su prikazani uspesi svih Zvezdinih sekcija obratio prisutnima i istakao sve ono što je dobro, ali i loše u radu klubova iz crveno-bele porodice.

Naredne godine Zvezda će proslaviti 80. rođendan, a Terzić je za tu priliku najavio da će taj jubilej biti proslavljen onako kako dolikuje.

Terzićevo obraćanje prenosimo u celosti:

"Poštovani delegati, uvaženi prijatelji, dragi Zvezdaši, lep je osećaj ponovo doživeti sve naše rezultate, koje smo odgledali u prikazanom video materijalu.

Imamo svi zajedno, mnogo razloga da budemo ponosni i srećni, s obzirom na rezultate koje su naši klubovi i pojedinci – članovi naše crveno-bele porodice ostvarili u takmičarskoj sezoni iza nas.

Osvojili smo sedam duplih kruna, mnogi naši klubovi su jos jednom potvrdili da je Zvezda ime šampiona.

Mnnogo je uspeha napravljeno i u međunarodnim takmicenjima, kako u ekipnim tako i u pojedinacnim sportovima.

U nekim sportovima smo pokazali da znamo da radimo, da smo dobro organizovani, ali i da postoji veliki prostor za napredak.

Niko ne bi trebalo da se opusti zbog ovih dobrih rezultata.

Pred klubovima i sportistima sledi izuzetno bitan period, kako se pripremiti za narednu sezonu.

Ističem to sa razlogom, jer na današnjem zasedanju Skupštine, se sumiraju rezultati i vrednuje rad, ali jednako je važno, za mene lično još važnije, da trasiramo put i odredimo putokaz, kojima će ići i naši drugi klubovi.

Posebno skrećem pažnju, da u našim omladinskim školama postoje klubovi gde nema dobrih rezultata.

Mnogi klubovi u mlađim kategorijama imaju konkurenciju u školama određenih sportova, a ne u klubovima što postaje jedan ozbiljan i problem , ali i izazov.

Zato bi svi klubovi trebalo da pripreme plan o razvoju omladinske škole i smatram da bi u narednom periodu trebalo da posvetimo mnogo pažnje upravo radu naših omladinskih škola.

Uzimam sebi za pravo da vam uputim i savet i sugestiju i molbu – u isto vreme – kad postavljate ciljeve, postavljajte ih visoko.

I neće biti problem, ako baš sve te ciljeve ne ostvarimo, problem nastaje, kad se ciljevi postavljaju nisko i bez velikih ambicija.

Moramo da budemo svesni da ima stvari koje bi trebalo mnogo bolje da se rade, da se unaprede, jer nikad, ali nikad ne smemo zaboraviti niti se opustiti pred saznanjem, da se od nas, od Crvene zvezde uvek, ali uvek očekuje najbolje.

To sa pravom traže naši navijači i široka  sportska javnost, jer Zvezda je reprezent srpskog sporta i deo identiteta države Srbije.

Čvrsto verujem i nadam se da će svi naši klubovi koji će naredne sezone predstavljati Crvenu zvezdu i Srbiju u evropskim takmičenjima biti konkurentni i uspesni.

Neophodno je da pre početka iduće sezone sagledate realne probleme koje pojedini klubovi imaju i kako i na koji način im sportsko društvo može pomoći.

Pred svima Vama, ponavljam ono što sam ne jednom izjavio – sportsko društvo će podržati svaku ideju i incijativu svakog našeg kluba, koja ima jasnu viziju i plan ostvarenja.

To ističem, jer sportski rezultati kao generator kompletnog razvoja sporta, društva, kluba su veoma značajni i to su naši klubovi i potvrdili.

Ipak, ima još prostora  da sagledamo kako u evropskim takmičenjima podići standarde i gde i u kom sportu možemo da postižemo još bolje i značajnije rezultate.

Poštovani prijatelji, Crvena zvezda je porodica koja drži do sebe i svojih korena. Iduće godine je 80 godina našeg sportskog društva i želimo da je obeležimo na pravi način.

Ovo jeste redak jubilej. Zato zelim da vas informisem, a bićete na vreme detaljno upoznati, da će taj jubilej biti dostojan i imena i grba Crvene zvezde, nase tradicije ali i budućnosti.

 Hvala Vam i neka živi Crvena zvezda, neka živi Srbija!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke