Zvezdini dečaci položili ispit, sjajna predstava u Sankt Peterburgu i pobeda nad Sočijem!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.07.2024.
13:53
Izvor: Sportske.net

Milojević će biti baš zadovoljan ovim izdanjem.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde na startu Kupa prijateljstva protiv Sočija, bilo je 2:0 uz odličnu igru mladih igrača crveno-belih. Aktuelni šampion Srbije je bio daleko ozbiljniji i opasniji protivnik i slavio je golovima Endiaja i Lazara Jovanovića u prvom poluvremenu. 

Već u 3. minutu Crvena zvezda je pripretila, Šerif je izbegao ofsajd i prošao po levoj strani, ali je šutirao slabo, pa je golman Sočija Dektev dobro reagovao. 

Na drugoj strani je Soči imao terensku inicijativu u prvih pola sata, Kramarić je imao solidnu šansu, lopta je čak i okrznula stativu posle njegovog udarca. 

Beležimo pokušaj Šljivića posle dobre akcije crveno-belih, a Zvezda je polako preuzimala kontrolu nad utakmicom i bila sve bliža golu. 

Malo je nedostajalo Endiaju da nakon centaršuta Ilića zapreti, a u 39. minutu fantastična akcija. Dalsio je poslao dubinsku loptu Endiaju, koji uspeva dobro da primi loptu, zaobiđe golmana i pošalje loptu u mrežu. 

Mladi Jovanović je pokazao sav svoj potencijal kada je prošao po desnoj strani, prošao pored svog protivnika bez ikakvih problema, šutirao, ali je Dektev odbranio.

I onda konačno gol mladog Jovanovića, Šljivić je prošao po levoj strani, uputio udarac, golman ruskog tima odbija loptu do Jovanovića koji šalje loptu u mrežu. 

U nastavku još jedna dobra akcija preko Jovanovića koji je verovatno bio i najbolji igrač crveno-belih tokom čitavog duela, ali je odbrana dobro intervenisala posle njegovog ubacivanja sa desne strane. 

Zvezda je bila agresivnija i opasnija u nastavku, a Milojević je polako menjao igrače iz startne postave. Ipak, i Soči je pretio, Levin je pokušao sa oko 16 metara, ali je Guteša odbranio. 

Usledio je period mirnije igre, mladi igrači Crvene zvezde koji su ušli u drugom poluvremenu su zadavali probleme Sočiju, ali bez nekih ozbiljnih šansi sve do samog finiša kada je Maksimović ušao u šansu, ali je golman protivnika to dobro odbranio. 

Zvezda: Guteša - Mimović, Điga, Leković, Rodić - Dalsio, Šljivić, Katai, Ilić - Jovanović, Šerif. 

Igrali su još: Hvang, Kanga, Draškić, Radojević, Sremčević, Đurić, Knežević, Milosavljević, Gordić, Maksimović, Anan, Kabić. 

Naredni meč Zvezda igra protiv Zenita, a potom protiv Taljaresa. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke