Bogdanu pripao "srpski derbi" protiv Micića i Pokua, bivši igrač Zvezde namučio Denver

Autor: Filip Rodic
nedelja 24.03.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Solidno izdanje trojice Srba.

twitter
twitter

Povezane vesti

Košarkaši Atlanta Hoksa ubedljivo su savladali Šarlot Hornetse 132:91 u utakmici regularnog dela sezone NBA lige. Tri srpska košarkaša bila su na parketu, a najuspešniji od njih bio je Bogdanović sa 12 poena.

Hoksi su protiv Hornetsa upisali očekivano laku pobedu, ali i prekinuli niz od četiri uzastopna poraza od ove ekipe.

Timovi su bili u egalu tokom prve i do polovine druge četvrtine, a onda je Atlanta serijom poena brzo stekla dvocifrenu prednost koja je do poluvremena narasla na velikih plus 21.

Šarlot je pokušao da uzvrati, nizom dobrih napada smanjili su zaostatak na minus 10, ali je to sve što je gostujuća ekipa pokazala.

Atlanta je brzom serijom vratila prednost sa poluvremena, a potom je nastavila da je povećava do samog kraja meča, pa su tako utakmicu završili sa maksimalnim 41 poenom više od rivala.

U ekipi Atlante istakao se Dežonte Mari sa 28 poena, Bruno Fernando dodao je 25, 20 je ubacio Gerison Metjuz, dok je Kapela ubacio 12.

Bogdan Bogdanović je utakmicu završio sa takođe 12 poena, dok je uhvatio tri skoka i podelio šest asistencija, a iz igre šutirao dobrih pet od 10.

U timu Šarlota jedini vidno raspoložen bio je Bridžis sa 27 poena. 

Vasilije Micić je za 29 minuta na parketu ubacio osam poena, uhvatio tri skoka i podelio šest asistencija šutirajući tri od 10 iz igre.

Aleksej Pokuševski dobio je 24 minuta na parketu, koje je iskoristio da ubaci devet poena, uhvati pet skokova, podeli četiri asistencije i ukrade dve lopte, šutirajući dva od četiri iz igre.

Košarkaši Denvera avladali su u gostima Portland Trejlblejzerse 114:111 bez Nikole Jokića i Džamala Mareja.

Nagetsi su vodili u najvećem delu meča, a Portand je mogao da ih kazni u poslednjoj četvrtini kada je uspeo da povede sa dva poena prednosti.

Denver je ipak brzo odgovorio i vratio plus 10 tri minuta pre kraja meča. Domaća ekipa ponovo je ušla u seriju, postizala poene i na kraju prišla na minus tri gde se i zaustavila.

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je veteran Redži Džekson sa 23 poena, Porter Džunior je ubacio 22, dok je 17 postigao Kristijan Braun.

U timu Portlanda bivši igač FMP-a i Crvene zvezde Duop Rit je ubacio 24 poena, dok je Skut Henderson ekipi doprineo sa 22.

Jokić nije igrao zbog upale kuka i bolova u donjem delu leđa, a Mari zbog distorzije levog članka.

Rezultati NBA utakmica:

Orlando - Sakramento 107:109
Atlanta - Šarlot 132:91
Čikago - Boston 113:124
Hjuston - Juta 147:119
San Antonio - Finiks 106:131
Vašington - Toronto 112:109
Portland - Denver 111:114

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke