POLUVREME - Panter i Ledej se opet ''nisu pojavili'', Zvezda sve bliža tituli

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2024.
21:23
Izvor: Sportske.net

Bolja igra Crvene zvezde u prvih 20 minuta utakmice.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pred 19.670 gledalaca u Beogradskoj areni, Partizan i Crvena zvezda igraju treću utakmicu finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige, a posle prvog poluvremena Zvezda vodi sa 42:38.

Da li zbog imperativa pobede, ili današnjeg incidenta i kao posledicu toga neigranja Džejmsa Nanelija, Partizan je pred svojim navijačima prilično stegnuto započeo večerašnju utakmicu.

Dosta nesigurnosti u napadu crno-belih što je Zvezda u početku koristila uglavnom preko Nemanje Nedovića i od početka meča su crveno-beli imali vođstvo, kontrolisali dešavanja na terenu i naterali rivala da konstantno juri rezultat.

Panter i Ledej su i večeras van šuterskog ritma, nije bilo ni velikog doprinosa Doužera, a kada je tako, onda Partizan ima mnogo problema.

Tek je ulazak Alekse Avramovića uspeo da ''probudi'' crno-bele koji su najviše zahvaljujući njemu od ''minus osam'' stigli na samo dva poena zaostatka u finišu prve četvrtine - 18:20.

Uspeo je Partizan nakratko da izjednači na startu drugog kvartala, ali je Zvezda ponovo preuzela kontrolu. Luka Mitrović, Rokas Gedraitis, ali i Gilespi su imali bitne uloge, a važnu trojku pogodio je Teodosić kada je Partizan prišao na poen zaostatka.

Problem za Zvezdu u drugoj četvrtini postao je treći faul Džoela Bolomboja, pa je startni centar morao ranije na klupu, kako taj probem ne bi bio veći do početka drugog poluvremena.

Crno-beli su ponovo uspeli da izjednače na 33:33, ali Zvezda na ulasku u posldnja dva minuta poluvremena pravi novu seriju 4:0 koju nije uspeo da prekine Kaboklo kada je promašio ''zicer''.

Na drugoj strani Davidovac je iznudio nova slobodna bacanja za Zvezdu i donosi joj šest poena prednosti - 33:39.

Reagovao je Željko Obradović tajm-autom, posle kog je Smit prekinuo Zvezdinu seriju.

Gedraitis je sa 9 poena najefikasniji u Zvezdi, Mitrović i Davidovac imaju po šest, a u Partizanu Avramović 9 poena, Smit i Anđušić po 5 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke