Bolonjino saopštenje i detalji Tutosporta, Tijago Mota preuzima Juventus!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 23.05.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Dušan Vlahović i Filip Kostić dobijaju novog "šefa".

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Pod vođstvom Tijaga Mote (41), Bolonja je ove sezone ostvarila plasman u Ligu šampiona što je istorijski uspeh za klub sa Renata Dal'Are, ali će u evropskoj eliti nastupati sa novim trenerom.

Bolonja je danas saopštila da Tijago Mota odlazi sa mesta prvog trenera ekipe koja će Seriju A okončati između trećeg i petog mesta, zavisno od rezultata u poslednjem kolu protiv Đenove, ali on neće presudno uticati na plasman u LŠ.

"U ove dve godine sarađivao sam sa odlično pripremljenim trenerom i čovekom pobedničkog mentaliteta, koji je timu dao briljantan identitet. Voleo bih da ostane u Bolonji, ali mogu samo da se zahvalim njemu i njegovom stručnom štabu i poželim im sve najbolje u budućnosti", istakao je predsednik Đuzepe Saputo u zvaničnom saopštenju "rosoblua".

Tutosport je već preneo detalje novog trenerskog angažmana Tijaga Mote koji će uskoro preuzeti ekipu Juventusa, italijanski stručnjak brazilskog porekla će potpisati trogodišnji ugovor sa "starom damom" vredan 15.000.000 evra.

Tijago Mota je trenersku karijeru započeo u Pari Sen Žermenu u kojem je završio sa igranjem, a godinu dana vodio je omladince kluba iz Pariza.

Nakon toga, kratko je preuzeo Đenovu, da bi u sezoni 2021-22 vodio Speciju. 

Ekipu Bolonje preuzeo je septembra 2022. godine, prvu sezonu okončao ne devetoj poziciji, da bi ove stigao do plasmana u Ligu šampiona.

Vreme je za tim šampionskih ambicija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke