GLADIJATOR - Čudotvorni Nole u polufinalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 01.08.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatan drugi set, ni povreda mu ne može ništa!

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Novak Đoković se plasirao u polufinale Olimpijskih igara u Parizu pošto je savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:3 i 7:6 (3)

Nole je uspeo da dobije prvi set, nekako rutinski protiv Grka. Sve do četvrtog gema smo čekali na prvi brejk kada je Novak blistao sa svojim riternima, vrlo brzo je već bilo i 5:2 i čini se da je taj sedmi gem bio veoma bitan kada je Grk igrao dobro na Novakov servis, ali nije stigao ni do brejk lopte. Nole je servirao veoma dobro u tim trenucima. 

Dobro je i Cicipas servirao i smanjio je na 5:3, a onda je Nole došao na servis liniju i lagano stigao do 6:3, odnosno do prvog seta. Posebno je impresivan bio poslednji poen, posle smeča Cicipasa, Nole je uspeo da pošalje pasing šot i da osvoji set. 

U nastavku Stefanos Cicipas je stigao do brejka i poveo sa 2:0, bile su to prve brejk lopte sa kojima se Novak susreo do tada. Ipak, Nole je odmah imao šansu da vrati brejk, ali smo videli i grimase na njegovom licu, čini se da je imao velikih problema sa kolenom. 

I to je iskoristio Cicipas, vratio se i poveo sa 3:0, a brzo je stigao i fizioterapeut na medicinski tajm aut.

Naredni gem je Novak odigrao na silu, Cicipas je poveo sa 4:0, ali je Novak napadao svaku lopticu, želeo je da skrati poene maksimalno kako se ne bi trošio. 

I nekako je uzeo brejk Cicipasu, ali je Grk imao dve brejk lopte u narednom gemu koje je Nole spasio, posebno je impresivna bila druga. Spasio je i treću, a onda smanjio na 2:4 i činilo se da je sve u redu. 

Ipak, Cicipas je uspeo da povede sa 5:2, da bi Novak imao perfektan gem i ostao je u ddrugom setu. U narednom, Cicipas je imao tri set lopte, ali Novak je neverovatno riternirao i ne samo da ga je sustigao, nego i stigao i do brejk lopte! Neverovatno, Novak je uspeo, Stefanos nije izdržao pritisak, pa je bilo 4:5!

Čudotvorno je bilo sve što se desilo u ovom setu, Novak je izjednačio na 5:5 posle dugog gema, a Cicipas je odigrao fantastičan gem i prekinuo je seriju našeg tenisera. Vrlo brzo je Nole dobio svoj gem, pa smo gledali taj-brejk. 

Poveo je Cicipas 2:0, ali je Novak dobio naredna tri poena, nije Grk imao nerve. Novak je rutinski dobio do kraja. 

Protivnik u polufinalu mu je Lorenco Muzeti. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak